Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

На Дніпропетровщині буде тотальна економія електрики – наслідки російської ракетної атаки

Росіяни знову обстріляли Дніпропетровщину, пошкоджено енергетичну інфраструктуру в деяких містах області

Фото: ДСНС, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Через російські ракетні обстріли Дніпропетровщину чекає економія електроенергії

Фото: ДСНС, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Режим тотальної економії електроенергії запроваджують у Дніпропетровській області через влучання російських ракет по енергетичній інфраструктурі.

Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко у своєму Telegram.

Що буде з електрикою

За його словами, ракети влучили по інфраструктурі у Павлоградському та Кам'янському районах. Зафіксовано безліч руйнувань та багато населених пунктів області залишились без світла.

Через це в області запроваджується режим тотальної економії електроенергії, щоб в першу чергу мала змогу працювати важлива соціальна інфраструктура – лікарні, транспорт.

Наразі на відновлення постачання електроенергії стали усі служби, рятувальники займаються ліквідацією наслідків прильотів, енергетики – відновлюють обладнання та намагаються підтримувати роботу системи.

"Прошу усіх заощаджувати електрику, ми працюємо та обов'язково все відновимо, просто нам потрібен час", – пише Резніченко.

Віялові відключення електрики у Києві

Як повідомляє Київська міська державна адміністрація, ситуація з електропостачанням стабілізована, то ж аварійні відключення електроенергії застосовуватися не будуть. Відповідні служби досі працюють над повним відновленням роботи електромережі.

У разі потреби, для балансування енергосистеми, графік аварійних відключень буде застосований, але це не буде стосуватися об'єктів критичної інфраструктури – медичних закладів, підприємств життєзабезпечення міста.

Раніше ми розповідали, як економити заряд батареї на телефоні. Також ми писали, на скільки жителі Київщини скоротили споживання електрики за один вечір. Більше про наслідки російських ракетних атак читайте у нашому спецматеріалі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.