Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Росія вдарила ракетами по Львову, в місті та області перебої з електропостачанням

Ворог атакував об’єкт критичної інфраструктури міста, розпочати відновлювальні роботи поки неможливо

Колаж: Pro Гроші

РФ аткакувала ракетами Львів

Колаж: Pro Гроші

Внаслідок ракетних ударів по Львову 11 жовтня виникли перебої з електропостачанням.

Про це повідомив мер міста Андрій Садовий в Facebook.

За його словами, ракети вдарили по об’єкту критичної інфраструктури.

"Ракетний удар по об’єкту критичної інфраструктури Львова. Частина міста знову без електропостачання. Залишайтесь в укриттях!", – написав Садовий.

Крім того, Садовий звернувся з проханням до львів'ян зробити невеликий запас води, адже протягом наступних годин можливі перебої у водопостачанні.

"Внаслідок ракетного удару 30% Львова тимчасово без електроенергії. Також перебої з водопостачанням у Сихівському та Франківському районах міста", – додав мер.

Голова Львівської ОВА Максим Козицький уточнив, що перебої з електропостачанням можливі не лише у Львові, але й на території всієї області.

"Львів та Львівщина: можливі перебої з електропостачанням. Після завершення тривоги залучимо усі служби для оперативного відновлення роботи енергомережі. Перебувайте в укритті, загроза ще триває", – написав він у Facebook.

Росія б'є по енергетичних об'єктах

10 жовтня окупанти активізували обстріли всієї території України та завдали ударів по низці об'єктів критичної інфраструктури у багатьох областях. Через це світло зникло у тисячах населених пунктах, хоча у більшості з них електропостачання відновили за кілька годин.

Станом на ранок 11 жовтня, за даними ДСНС, без струму залишався 301 населений пункт у п'яти областях України. Відновили електропостачання у 3 571 населеному пункті.

Без світла залишаються населені пункти у Київській, Львівській, Сумській, Тернопільській та Хмельницькій областях.

Рятувальники для забезпечення електропостачання залучили 22 електростанції. З них 15 − для закладів охорони здоров'я у Дніпропетровській, Запорізькій, Сумській, Харківській та Чернігівській областях, а також 7 електростанцій для об'єктів критичної інфраструктури.

Водночас зранку 11 жовтня Росія продовжила терор українських міст та відновила масовані пуски ракет. Вже відомо, що дронами-камікадзе Росія обстріляла Ладижинську теплоелектростанцію у Вінницькій області. Внаслідок цього було пошкоджено енергетичне обладнання станції.

Раніше ми писали, що українців просять обмежити споживання електроенергії у пікові години з 17:00 до 22:00. Потужні електроприлади рекомендують вмикати в інші години протягом доби, а найкраще – вночі.

Також ми розповідали про те, як довго в Україні можуть тривати віялові відключення електроенергії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.