Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Росії це точно не сподобається: Зеленський розповів, як зупинити агресора

Президент України вважає, що така ціна на російську нафту відбере у агресора можливість збагачуватися

Фото: ОП. Колаж: Pro Гроші

Стеля цін на нафту із РФ

Фото: ОП. Колаж: Pro Гроші

Президент Володимир Зеленський вважає, що стеля цін на російську нафту має коливатися в межах 30-40 доларів за барель. Країни ж Евросоюзу досі не можуть остаточно визначитись щодо цього питання.

Таку заяву президент України зробив 26 листопада під час свого виступу на зерновому форумі.

"Обмеження будуть, ми розуміємо, що зробимо це. Але питання не просто зробити заради того сказати "ми зробили", – зазначив Володимир Зеленський.

Він також вважає, що обмеження цін на нафту до 65 доларів за барель, не лишить Росію надприбутків. Зараз країна-агресор заробляє на експорті нафтопродуктів десятки мільярдів доларів.

В ЄС досі не можуть домовитися

Раніше президент України казав, що Європейський союз "грається у піддавки" з Росією і швидше намагається "щось зобразити, а не зробити". Так глава держави відреагував на намагання країн ЄС відтермінувати остаточне рішення щодо максимально прийнятної ціни на покупку російського ресурсу.

ЄС, США та партнери мали вирішити це питання ще 23 листопада, проте дискусії досі тривають, а держави не погоджуються з пропозиціями одна одної. Під час перемовин більшість країн озвучили показник у діапазоні 65-70 доларів за барель, проте велику роль у прийнятті остаточного рішення відіграють позиції Сполучених Штатів Америки та ОПЕК (Організація країн-експортерів нафти).

Зеленський наголосив, що гранична вартість на нафту обмежить доходи РФ від продажу нафтопродуктів. Тоді Росія почне втрачати вплив на увесь інший цивілізований світ. Також це значно завадить РФ провадити свою війну в Україні якнайдовше.

"Цього року залежність континенту від російських енергоресурсів почала зменшуватись. Але вона має зникнути повністю", – зауважив президент. Ще він подякував країнам Балтії та Польщі за ґрунтовну підтримку та об'єктивне розуміння ситуації навколо цінового обмеження.

Раніше сайт Pro Гроші писав, яка європейська країна продовжує купувати російську нафту незважаючи на міжнародні санкції. Також ми пояснювали, чому санкції — єдиний інструмент, який може допомогти позбавити Росію нафтового експорту.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.