Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ризики для світової економіки: чому ціни на нафту знову змінились

Експерти пояснили, як економічний спад у США впливає на вартість "чорного золота"

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Ціни на нафту почали знижуватися після зростання

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

У четвер, 13 квітня, світові ціни на нафту знизилися після зростання протягом двох сесій. Інвестори, як і раніше, стурбовані можливою рецесією в США і зниженням попиту на нафту.

Про це пише видання Reuters.

Як змінились ціни на "чорне золото"

Нафта марки Brent подешевшала на 0,2% до 87,13 долара за барель, тоді як нафта марки West Texas Intermediate знизилась у ціні на 0,2% до 83,11 долара.

Обидва контракти зросли на 2% в середу, 12 квітня, до найвищого рівня більш ніж за місяць, оскільки дані щодо інфляції у США послабили надії, що Федеральна резервна система припинить підвищувати процентні ставки.

Проте попереднє посилення, яке підняло відсоткові ставки до найвищого рівня з 2007 року, викликало побоювання, що увага ФРС до стримування інфляції може загальмувати економічне зростання та майбутній попит на нафту в найбільшого у світі споживача нафти.

"Розмови про можливу рецесію в США, зазначені в недавніх протоколах ФРС, продовжують ставити під сумнів перспективи попиту на нафту, які на цей момент зводяться нанівець жорсткішими умовами пропозиції", — зазначив Єп Джун Ронг, ринковий стратег IG.

Що відбувається в США

У США індекс споживчих цін минулого тижня зріс на 0,1%, що нижче за очікування економістів щодо зростання на 0,2% і зниження порівняно зі зростанням на 0,4% у лютому, підвищуючи очікування того, що ФРС, ймовірно, припинить підвищення ставок після можливого підвищення у травні.

Проте представники ФРС, оцінюючи можливі наслідки банківського стресу, спрогнозували "м'яку рецесію" наприкінці 2023 року.

Адміністрація президента США Джо Байдена хоче найближчим часом поповнити Стратегічний нафтовий резерв США і сподівається зробити це за нижчих нафтових цін, наголосила міністр енергетики США Дженніфер Гранхольм.

Що буде з цінами на нафту до кінця 2023 року

Аналітики зазначають, що ринок нафти різко зріс два тижні тому після того, як Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) та її союзники, такі як Росія, погодилися скоротити видобуток.

У результаті у другій половині 2023 року на світовому ринку нафти може виникнути напруженість, що призведе до зростання цін на "чорне золото", вважає виконавчий директор Міжнародного енергетичного агентства Фатіх Біроль.

Ми також писали про те, що РФ збільшить експорт нафти ще до однієї країни. Крім того, сайт Pro Гроші зазначав, що в Кремлі вигадали, як помститися світові за обмеження цін на нафту.

Детальніше про ситуацію з нафтою РФ читайте за посиланням.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.