Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Нафта дешевшає? Що впливає на вартість "чорного золота"

З'ясовували, чому знову змінились ціни на нафту на світовому ринку

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Яка вартість нафти 10 квітня

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

У понеділок, 10 квітня, ціни на нафту знизились у порівнянні з минулим тижнем.

Про це повідомляє Reuters.

Яка вартість нафти

Ф’ючерси на нафту марки Brent знизились на 0,1% — до 85,03 долара за барель. Американська нафта марки West Texas Intermediate подешевшала на 0,1% до 80,65 долара за барель.

Обидва контракти дорожчали три тижні поспіль, повернувшись до рівнів листопада 2022 року, після того, як Організація країн-експортерів нафти та їхні союзники здивували інвесторів, оголосивши про нові скорочення видобутку, які розпочнуться у травні.

ОПЕК+ скорочуватиме постачання високосірчистої нафти від виробників із Близького Сходу на чолі із Саудівською Аравією. Після цього оголошення найбільший у світі експортер нафти підвищив ціни на нафту у травні для клієнтів в Азії та США.

Інвестори спостерігають за переговорами між Іраком і Курдистаном про відновлення експорту північної нафти, що може принести на світовий ринок більше високосірчистої нафти.

Як вплине на ціни звіт про інфляцію в США

Цього тижня в США опублікують звіт про інфляцію, який допоможе інвесторам оцінити короткострокову траєкторію процентних ставок. Аналітики вважають, що попри очікування, Федеральна резервна система може уповільнити підвищення ставок через нещодавню банківську кризу, вартість запозичень все ще може зрости, якщо інфляція залишиться високою.

Якою буде ситуація до кінця року

ING очікує, що цикл підвищення ставок незабаром закінчиться ще одним підвищенням у травні, тоді як відсоткові ставки можуть впасти до кінця року, сказав Паттерсон.

"Ринок, ймовірно, більше турбує ймовірність жорсткої посадки, що росте", — додав він.

Різке підвищення процентних ставок призвело до зростання курсу долара США, внаслідок чого товари, номіновані в доларах, такі як нафта, стали дорожчими для інвесторів, які володіють іншими валютами.

Що відбувалось із цінами на нафту на початку квітня

Нафта марок Brent і WTI подорожчала більш ніж на 6% після того, як в ОПЕК+ оголосили про плани знизити цільові показники видобутку на 1,16 мільйона барелів на добу. Таким чином, зазначають аналітики, загальний обсяг скорочень ОПЕК+ становить відразу 3,66 млн барелів на добу, що дорівнює приблизно 3,7% світового попиту.

"Обмеження видобутку ОПЕК+ призвело до того, що більшість аналітиків підвищили свої прогнози цін на нафту марки Brent приблизно до 100 доларів за барель до кінця року. Goldman Sachs підвищив прогноз ціни на Brent до 95 доларів за барель до кінця цього року і до 100 доларів на 2024 рік", – констатують аналітики.

Ми також писали про те, що РФ збільшить експорт нафти ще до однієї країни. Також ми зазначали, що в Кремлі вигадали, як помститися світові за обмеження цін на нафту.

Детальніше про ситуацію з нафтою РФ читайте за посиланням.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.