Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ракетна атака 1 травня: яка ситуація зі світлом в українських регіонах

В Україні фіксують перебої зі світлом у деяких регіонах після ракетної атаки з боку РФ. Розповідаємо, де найскладніша ситуація

Фото: Укренерго, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Після ракетних обстрілів 1 травня проблеми зі світлом спостерігаються у двух областях

Фото: Укренерго, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Ранок 1 травня для багатьох українців розпочався під звуки сирен та вибухів. Російські війська вдалися до чергового ракетного терору, обстрілявши ракетами територію нашої країни. Звуки вибухів, зокрема, лунали у Києві та у місті Павлоград, що на Дніпропетровщині.

Як повідомляє пресслужба Міністерства енергетики, росіянам не вдалося пошкодити об'єкти, які генерують електроенергію, але обстріли окупантів спричинили серйозні пошкодження мережевої інфраструктури у двох областях країни.

Зазначається, що проблеми зафіксовані у Херсонській та Дніпропетровській областях. Наразі електроенергія відсутня у деяких районах Дніпра, а також у Херсоні та області — без світла тут залишилися близько 18 тисяч абонентів.

"Наші енергетики намагаються повернути світло людям якомога швидше, часто ризикуючи власним життям та здоров’ям", — розповів міністр енергетики Герман Галущенко.

Скільки коштуватиме повне відновлення енергосистеми від наслідків війни

В результаті ракетного терору з боку Росії, який триває з жовтня минулого року, українська енергетична система зазнала серйозних пошкоджень. Тому влада нашої держави планує після війни збудувати абсолютно нову енергосистему.

За словами директора Центру досліджень енергетики Олександра Харченка, нашій країні доведеться вкласти близько 2 мільярдів гривень для того, щоби енергосистема відновила мінімальний рівень потужності.

"А далі дуже важко оцінювати, тому що є багато відкритих питань: чи буде будуватися атомна генерація, чи не буде, як багато буде біомасової генерації, які саме джерела коштів вдасться залучити, чи з'являться в нас приватні інвестиції? Багато питань", – зазначив він.

Тим часом, як повідомляє Міністерство енергетики, фахівці щодня працюють над відновленням електропостачання у різних регіонах країни. Так, впродовж 30 квітня енергетики заживили понад 7 тисяч абонентів на Донеччині та близько 3 тисяч — на Сумщині.

Раніше ми розповідали, чи відключатимуть світло українцям влітку. Також ми писали, що відбувається з експортом електроенергії з України в Європу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.