Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ракети РФ більше не загроза? Як в Україні змінюють енергосистему в умовах війни

Енергосистему країни активно готують до нового опалювального сезону та ракетних атак з боку РФ

Фото: ДТЕК, Pro Гроші. Колаж: Pro Гроші

В Україні готують енергосистему до нових ракетних атак

Фото: ДТЕК, Pro Гроші. Колаж: Pro Гроші

Масштабні ракетні атаки по українській енергосистемі можуть відновитися напередодні нового опалювального сезону. Тому українська влада враховує це у рамках підготовки до зими.

Про це розповів міністр енергетики Герман Галущенко.

"Є розуміння, що Росія продовжить завдавати ударів по нашій енергетичній інфраструктурі, особливо з початком наступного опалювального сезону. Саме тому ми вже здійснюємо підготовку до зими, відновлюємо те, що зазнало атак, і посилюємо захист наших енергетичних об’єктів", — зазначив він.

За його словами, наразі триває формування запасів необхідного обладнання, яке будуть використовувати для екстрених ремонтних робіт.

Серед найтерміновіших потреб — обладнання, яке допоможе децентралізувати генерацію, зокрема, мобільні газові турбіни та газові поршні.

Яка ситуація з енергосистемою зараз

Станом на 17 травня виробництва електроенергії достатньо для того, щоби покривати потреби усіх споживачів. Однак, як зазначають в Укренерго, у вечірні години в енергосистемі задіюються всі можливі резерви для забезпечення споживачів електроенергією. Це пов’язано з виведенням у плановий ремонт атомної генерації, яка після інтенсивної роботи під час опалювального сезону потребує перезавантаження палива.

"Також в ремонти виведені низка енергоблоків теплових електростанцій, які зазнали масованих ракетних і дронових ударів росіян упродовж 6 місяців осінньо-зимового періоду. Це значно знизило доступні потужності та резерви в енергосистемі, зокрема у вечірні години", — розповіли в компанії.

Тому енергетики закликають українців ощадливо споживати електроенергію. Допомогти енергосистемі можна, зокрема, якщо зменшити використання електроенергії у вечірні години – з 19.00 до 22.00.

"Вимкнувши декілька електроприладів або використовуючи їх вдень або вночі, ви допомагаєте зменшити навантаження на енергосистему та полегшити її балансування", — пояснюють в Укренерго.

Раніше ми розповідали, скільки української енергетики знищили росіяни під час ракетних атак. Також ми писали про "розумні мережі" і для чого їх впроваджують в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.