Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Про відключення світла можна забути? Яка ситуація з електроенергією в Україні 2 березня

Наразі енергетики також продовжують ремонтні роботи, де раніше були пошкодження від ворожих атак

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Якщо ситуація погіршиться, то спеціалісти можуть знову повернути відключення світла

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

​В українській енергосистемі відсутній дефіцит потужностей. Така ситуація вже 19 днів поспіль. Споживання покривається українською генерацією та незначним імпортом.

Про це пише Укренерго.

У роботі всі види електростанцій енергосистеми. Через відсутність дефіциту потужності ліміти споживання до областей не доводились. Отже, мережевих обмежень наразі немає в жодній області.

"При зміні ситуації в енергосистемі та різкому зростанні споживання можливе застосування відключень. Вчора ввечері внаслідок обстрілу росіян є пошкодження у мережах операторів системи розподілу на Полтавщині та Сумщині. Бригади обленерго ведуть відновлювальні роботи", – йдеться у повідомленні.

Енергетики також продовжують ремонтні роботи, де раніше були пошкодження від ракетних та дронових атак росіян.

Чому енергосистема почала стабільно працювати?

Раніше ми вже писали, що українська енергосистема почала стабільно працювати завдяки міжнародній підтримці. Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко. Це один з основних факторів, завдяки якому в України наразі бездефіцитний режим.

Ще на стабільність роботи енергосистеми вплинули:

  • ефективна робота ППО;
  • введення в роботу усіх дев'яти атомних енергоблоків, які зараз є в розпорядженні України;
  • аномально тепла зима, яка дозволила не включати додатковий електрообігрів;
  • підвищення рівня річок, що дозволило повніше використати гідроенергетику;
  • сонячні дні, що дозволили ефективніше використовувати сонячні електростанції.

Надалі робота української енергосистеми усе одно залежатиме від дій російських окупантів. Адже ворог може будь-коли обстріляти об'єкти енергоінфраструктури.

Це означає, що у разі масованої ракетної атаки енергетикам знову доведеться запровадити графіки відключень. Але зараз українська енергосистема майже не відчуває дефіциту електроенергії.

Також раніше прем’єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, що найважчий період для критичної інфраструктури нашої країни вже минув.

"Можемо констатувати, що найважчий період вже минув. Ми витримали російський енергетичний терор і забезпечили тепло у будинках українців", — пояснив він.

Також керівник уряду зазначив, що Україні вдалося виграти "битву за світло". Зверніть увагу, що Росія, попри усі намагання, не занурила нашу країну у повну темряву. Детальніше про стан української енергосистеми ви можете прочитати у нашому матеріалі за посиланням.

Раніше ми вже розповідали, чи зміняться тарифи на електроенергію найближчим часом. Також ми писали, чому Україна хоче відмовитися від газу з-за кордону.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.