Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Поблизу Івано-Франківська стався масштабний прорив нафтопроводу – що відомо

В Державній службі з надзвичайних ситуацій заявили про пожежу та щонайменше трьох постраждалих

Фото: скриншот, ДСНС. Колаж: Pro Гроші

На місці події працювали рятувальники

Фото: скриншот, ДСНС. Колаж: Pro Гроші

В Івано-Франківські області стався прорив нафтопроводу. В результаті виникло розлиття нафтопродуктів, яке спровокувало пожежу. Постраждали щонайменше троє людей.

Про це повідомили у пресслужбі ДСНС України.

Там уточнили, що о 17:00 поблизу села Стримба Надвірнянського району, стався порив нафтопроводу (діаметром 150 мм) з послідуючим розлиттям нафтопродуктів вздовж потічка на площі 100 квадратних метрів та горінням. В результаті вогонь розповсюдився на приватний будинок.

"За попередньою інформацією постраждало 3 особи. Наразі засувки на нафтопроводі перекриті. На місці працюють рятувальники", – йдеться у повідомленні.

Момент вибуху потрапив на відео. У місцевих соцмережах пишуть про те, що однією із трьох постраждалих, є дитина.

В одному із міст України стався вибух газу

Днями у Лубнах на Полтавщині стався вибух газопроводу. Через цей інцидент частина абонентів залишилася без газопостачання. Однак в Міністерстві внутрішніх справ запевнили, що загрози населеним пунктам не було.

Згодом вдалося з'ясувати, що вибух відбувся внаслідок того, що сталася розгерметизація на магістральному газопроводі. На місці працювали рятувальники.

Оскільки на місці вибуху вигорали залишки газу, рятувальникам довелося ліквідовувати загоряння сухої трави.

Чи вистачить Україні газу для опалювального сезону

Голова Нафтогазу Олексій Чернишов ще наприкінці серпня запевнив, що запасів газу у підземних сховищах достатньо для проходження опалювального сезону. Адже відбувається закупка палива у приватних компаній та наразі не планується імпорт.

Станом на кінець вересня 2023 року запаси газу в українських підземних сховищах (ПСГ) перевищили 15,1 млрд куб. м. Очільник Нафтогазу переконаний, що це буде перша зима для України, яку вдасться пройти завдяки газу власного видобутку, не витративши ані копійки з державного бюджету на закупівлю імпортного палива.

Раніше ми писали про те, як ГУР вдалося повернути нафтовидобувні вишки Бойка біля берегів Криму. Також ми розповідали, що Болгарія планує відмовитися від 80% російської нафти і коли вона це хоче зробити.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.