Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В одному з міст України стався вибух газу – деталі

На місці вибуху вигорають залишки газу, а рятувальники ліквідовують загоряння сухої трави

Фото: pexels, скриншот. Колаж: Pro Гроші

У місті стався вибух

Фото: pexels, скриншот. Колаж: Pro Гроші

У Лубнах на Полтавщині стався вибух газопроводу. Кількість абонентів, які залишилися без газопостачання, уточнюється. Однак в МВС заявили про відсутність загрози населеним пунктам.

Про це повідомив голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

Стало відомо про це о 13:39. Попередньо повідомили, що сталася розгерметизація на магістральному газопроводі. На місці працюють рятувальники.

На місці вибуху вигорають залишки газу. Рятувальники ліквідовують загоряння сухої трави. Ситуація контрольована.

Скільки людей залишилося без газу

Через ознаки надзвичайної події на компресорній станції, яку обслуговує Укртрансгаз поблизу міста Лубни, аварійні служби Лубнигазу приведені в стан ліквідації аварійної ситуації.

Про це повідомили на Facebook-сторінці підприємства "Лубнигаз". Також починають перевірку тиску газу на входах до мережі міста.

Однак пізніше стало відомо за уточненою інформацією АТ "Лубнигаз", що ніяких обмежень не очікується на мережах. Тобто, відключень не планується.

Хто має право отримати знижку 100% на оплату газу

Українським законодавством передбачено, що деякі категорії українців мають право безплатно користуватися послугами газопостачання. Серед них такі:

  • члени сім'ї загиблого (померлого) ветерана війни;
  • особи з інвалідністю внаслідок війни;
  • особи з особливими заслугами перед Батьківщиною;
  • батьки померлої особи з особливими нагородами;
  • вдови (вдівці) особи з особливими нагородами.

Крім того, 75% знижки можуть отримати учасники бойових дій, 50% знижки – учасники війни та члени сім'ї загиблого (померлого) ветерана війни, захисників та захисниць України.

Коли для українців подорожчає газ

Клієнтам Нафтогазу подорожчання у 2023 році не загрожує. За словами очільника компанії Олексія Чернишова, тарифи можуть переглянути вже після 30 квітня 2024 року. До цієї дати вартість газу для населення перебуватиме на рівні 7,96 грн за куб. м (з ПДВ).

Він також додав, що попри складні обставини, ГК "Нафтогаз України" зобов'язується продовжувати тримати ціни для громадян на довоєнному рівні. Усе для того, аби забезпечити стабільність та підтримку населення в умовах непростої ситуації в країні.

Чи вистачить українцям газу на опалювальний сезон

На новий опалювальний сезон, як свідчать дані Міжнародного енергетичного агентства (МЕА), Україна запланувала накопичити близько 15 мільярдів кубометрів газу. На кінець літа у наших підземних сховищах вже було 10,5 мільярда кубометрів.

Раніше ми писали про те, що у Кабміні натякнули, коли знову переглянуть тарифи на світло. Також ми розповідали, які тарифи точно не підвищать до кінця війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.