Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

План Росії не спрацював? В Укренерго розповіли, як обстріли пошкодили енергосистему

Остаточна оцінка завданих збитків ще триває, а точніші терміни відновлення енергоспоживання стануть відомі до кінця доби, 9 березня

Фото: УНІАН, Укренерго. Колаж: Pro Гроші

Українцям розповіли, коли відновлять світло після масованого обстрілу

Фото: УНІАН, Укренерго. Колаж: Pro Гроші

В Україні триває ліквідація наслідків ракетних ударів по енергосистемі, які були завдані російськими окупантами у ніч на 9 березня. Через значні пошкодження інфраструктурних об'єктів відновлення енергопостачання в деяких регіонах триватиме довше, ніж в інших.

Про це розповів голова правління Укренерго Володимир Кудрицький.

За його словами, відновлювальні роботи вже відбуваються по всій країні, однак через значні руйнування енергетикам знадобиться більше часу для ремонту.

"Працюватимемо без зупинки 24/7, щоб 100% споживачів якнайшвидше отримали надійне енергоживлення", – зазначив він.

Володимир Кудрицький також зазначив, що російські ракети пошкодили енергетичну інфраструктуру України. Зокрема:

  • теплові станції;
  • підстанції.

Після обстрілів у деяких регіонах України почали відключати світло саме через значні пошкодження в енергетичній інфраструктурі.

При цьому голова правління Укренерго додав, що Росії не вдалося повністю вивести українську енергосистему з ладу.

Чи будуть українцям знову вимикати світло тривалий час?

За словами директора енергетичних програм Центру Разумкова Володимира Омельченка, обмеження щодо споживання наразі актуальні для жителів Одеської, Житомирської та Харківської областей. Втім, на думку фахівця, обмеження, ймовірно, діятимуть лише 9 березня.

"Влучили в три електростанції компанії ДТЕК – теплові електростанції, а також, були влучення в Києві, що призвело до перевантаження ліній електропередач у Голосіївському та Святошинському районах", – зазначив він.

Коли енергосистему почнуть капітально відновлювати від наслідків війни

На думку директора Центру досліджень енергетики Олександра Харченка, активні роботи розпочнуться, у найкращому випадку, з червня 2023 року, коли в Україну почнуть надходити потрібні елементи обладнання.

При цьому він наголосив: липень-вересень будуть "дуже спекотними" місяцями для енергетиків. Усе тому, що їм потрібно буде поспішати, щоби відновити енергосистему до старту нового опалювального сезону.

"Завдання енергетиків – перевести ситуацію в енергосистемі з нестабільно позитивної на стабільно позитивну", – резюмував експерт.

Раніше ми розповідали, чому українцям ще знадобляться павербанки. Більше інформації про відключення світла ви можете прочитати в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.