Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Отримати LED-лампи тепер можуть ще більше українців – про кого мова

Треба зробити певні кроки, а вже потім протягом тижня після подання заявки з вами зв’яжуться представники Укрпошти

Фото:  Ігор Смілянський, pexels. Коллаж: Pro Гроші

Люди можуть отримати ефективніші лампочки

Фото: Ігор Смілянський, pexels. Коллаж: Pro Гроші

В Україні масштабували програму обміну ламп розжарювання на більш ефективні LED-лампочки. Тому це можуть робити також заклади культури, об'єднання співвласників багатоквартирного будинку та навіть лікарні.

Про це пише гендиректор Укрпошти Ігор Смілянський.

"Разом з вами ми вже обміняли більше ніж 20 мільйонів ламп розжарювання на більш ефективні LED лампи у наших квартирах та домівках. Тепер час зробити це й у підʼїздах, а заодно, і в школах, дитячих садочках, лікарнях, бібліотеках та музеях", – йдеться у повідомленні.

Укрпошта, у спільній програмі з ЄС, Міністерством Економіки та "Дією", відкрили новий етап обміну ламп.

Як допомогти енергетичній безпеці країни

Для цього варто:

  • авторизуватися на порталі "Дія" за допомогою КЕП юридичної особи;

  • перевірити інформацію щодо підприємства;

  • у розділі "Послуги" обираєте "Обмін лампочок" та заповнюєте запит;

  • вказуєте площу в калькуляторі – там ви побачите ліміт, за яким зможете вибрати кількість та тип ламп;

  • ставите відмітку про згоду здачі такої самої кількості ламп розжарювання;

  • вказуєте місцеперебування організації;

  • підписуєте запит на потребу КЕПом юридичної особи.

Це всі кроки, а вже потім протягом тижня після подання заявки, представники Укрпошти зв’яжуться з вами та зорієнтують, що робити далі.

Коли почали міняти лампочки в селах

Яки ми писали раніше, з 25 лютого програма обміну старих лампочок на енергоефективні LED-лампи стартувала в селах. Тож жителі майже всіх куточків України змогли замовити та забрати п’ять екземплярів у відділенні Укрпошти.

Організатори впевнені, що проєкт економії дозволить зберегти 7-10% електроенергії в моменти пікового навантаження. Але цього можна очікувати тільки після масової заміни ламп в оселях.

Чи буде блекаут цієї зими

Для українців прогнозують, що прийдешній опалювальний сезон буде складним. В уряді не виключають, що росіяни знову почнуть бити по об'єктах енергетичної інфраструктури, а також не варто забувати, що ремонтні роботи після попередніх обстрілів і досі не завершені.

В Укренерго раніше розповідали, що вже відновили майже 90% пошкоджених російськими обстрілами трансформаторних підстанцій. В компанії розраховують, що зможуть взимку покрити потребу у споживанні електроенергії.

Експерти ж вважають, що відключень світла українцям все одно не уникнути. При цьому найскладніша ситуація буде саме в найхолодніші дні. Саме за таких обставин погодинні відключення електроенергії повернуться в життя українців.

Раніше ми писали про те, що українців попередили, коли можуть початися нові масштабні відключення світла. Також ми розповідали, яким областям найбільше загрожує відключення світла.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.