Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Опалення не буде до весни? Кличко розповів, до чого готуватися киянам

Киянам не допоможуть кілька сотень пунктів обігріву, які наразі функціонують у столиці

Фото: GETTY IMAGES, Іnform. Колаж: Pro Гроші

Кличко готує киян до можливої відсутності опалення у столиці

Фото: GETTY IMAGES, Іnform. Колаж: Pro Гроші

Киянам варто підготуватися до можливої відсутності теплопостачання, окрім обмежень зі світлом та водовідведенням.

Про це заявив мер столиці Віталій Кличко під час Київського безпекового форуму.

За словами політика, росіяни не зупиняться на досягнутому та з великою ймовірністю продовжуватимуть наносити серйозні пошкодження критичній та цивільній інфраструктурі. З огляду на теперішній кризовий стан енергетичної мережі не виключено, що після одного з чергових масових ракетних обстрілів повністю вийде з ладу електро- та водопостачання, а також водовідведення.

Тоді доведеться здійснити процедуру зливання рідини з системи опалення у столиці, аби не допустити замерзання води у трубах. Це означає, що протягом тривалого часу, аж до весни, киянам доведеться жити без опалення. "Якщо протягом 24 годин за температури -5 зовнішньої не буде опалення і води, нам потрібно буде зливати системи опалення в Києві, бо це може призвести до пошкодження систем життєзабезпечення", – зауважив політик.

Звісно, це один з найгірших сценаріїв розвитку подій, але хоча б морально до нього варто підготуватися. Бо тоді температура у столичних квартирах не сильно відрізнятиметься від температури на вулиці. Наразі у місті відкрито 430 пунктів обігріву, але мешканців – приблизно три з половиною мільйони. Тож, як би не хотілося, якщо настане блекаут, пункти незламності не допоможуть громадянам врятуватися від холоду.

Доведеться виїхати з Києва?

Раніше Віталій Кличко просив киян подумати над можливістю провести зимові місяці за межами столиці. Він поради знайти прихисток у друзів, знайомих чи родичів, які живуть у сільській місцевості, де відсутність електрики та центрального опалення не призведе до критичного становища. Проте мер не бачить ймовірності повної евакуації, максимум – тимчасовий переїзд людей окремих категорій у передмістя.

Наостанок Віталій Кличко нагадав про важливість мати вдома запас технічної та питної води, їжі тривалого зберігання, яку можна приготувати без електрики, теплий одяг, заряджені павербанки та засоби зв'язку тощо.

Нагадаємо, що українська влада прогнозує нові ракетні атаки по Україні. Вони знову можуть занурити майже всю державу в блекаут на декілька днів чи навіть більше. Як зауважив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, росіяни здатні завдавати нових ударів по енергетичній системі щотижня, оскільки країна-агресорка має багатий запас ракет і безпілотників.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Рада створює Міністерство з відновлення України, і розповідали, кого призначили віцепрем'єром. Також ми повідомляли, що масовані обстріли з боку РФ стають менш ефективними.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.