Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Рада створює Міністерство з відновлення України: віце-прем'єром призначили Кубракова

Колишній міністр інфраструктури України тепер буде відповідати за відновлення України після війни

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Верховна рада підтримала призначення колишнього міністра інфраструктури Олександра Кубракова віцепрем’єром — міністром інфраструктури та регіонального розвитку.

Про це повідомляє народний депутат України Ярослав Железняк.

"Рада призначила пана Олександра Кубракова на посаду віцепрем'єр-міністра інфраструктури та регіонального розвитку. На призначені був і прем’єр-міністр", — написав нардеп.

За словами Железняка, кандидатуру Кубракова підтримали 263 народні обранці. При цьому його звільнення з попередньої посади підтримали 242 депутати.

Нагадаємо, раніше, 9 листопада, влада узгодила нову структуру уряду. Відповідно в Україні залишиться 14 міністерств замість 20.

Так, Міністерство розвитку громад та територій, Міністерство інфраструктури та Урядовий офіс з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій вирішили об’єднати між собою у Міністерство розвитку інфраструктури й територій.

Як відновлюватимуть Україну після війни

Відбудовування України після війни буде не швидким, оскільки буде застосовуватися принцип "build better". Це означає, що відновлення застарілих так званих хрущовок не передбачатиметься. Замість них планують будувати конструкції сучасного зразка.

Про це розповів народний депутат від партії "Голос" Ярослав Железняк.

Це стосується також інфраструктури та промислових об'єктів. Для прикладу Железняк згадав зруйновану Азовсталь.

"Якщо говорити відверто, не всі цехи Азовсталі варто відновлювати після звільнення Маріуполя", – вважає нардеп.

Подібна історія чекає й на зруйновані ТЕЦ і шахти. Через те, що вони були застарілими, з точки зору екології, умов праці й енергоефективності, відбудовувати їх один в один немає сенсу.

Скільки коштуватиме відбудова дорожньої галузі в Україні

За оцінками першого заступника голови Укравтодору, на відбудову дорожньої галузі по всій території Україні знадобиться щонайменше 970 млрд гривень.

Тільки на Житомирщині збитки від пошкодження доріг, руйнування мостів та іншої дорожньої інфраструктури складають 527,4 млн доларів. В області зруйновано 35 км доріг державного значення та 5 штучних споруд загальною протяжністю 298 метрів.

Раніше сайт Pro Гроші писав, у якому стані перебуває енергосистема України. Також ми розповідали, чому обстріли з боку РФ стали менш ефективними.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.