Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Окупанти готують теракт на АЕС: який об’єкт наступним постраждає від Росії

Диверсії планують здійснити для втягнення у війну з Україною білоруські війська

Фото: Itar-Tass. Коллаж: Pro Гроші

У Білорусі готують теракти на АЕС та об'єктах інфраструктури

Фото: Itar-Tass. Коллаж: Pro Гроші

Російська армія готується до вчинення терактів на атомній електростанції в Білорусі, а також планує пошкодити енергетичні об’єкти.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко офіційно запевняє, що війська не будуть брати участь у бойових діях. Хоча Володимир Путін неодноразово вчиняв тиск, щоб змусити Лукашенка мобілізувати армію та відкрити північний фронт.

Зрозуміло, що самі білоруси не налаштовані на участь у війні, яку розв’язала Росія, оскільки знають, на чиїй стороні правда і справедливість. Тож окупантам нічого не залишається, як вдаватися до обману та провокацій, аби створити необхідну для Кремля суспільну думку в білоруському суспільстві.

Для цього росіяни можуть здійснити штучно спровоковані техногенні катастрофи на об’єктах критичної інфраструктури. Місце проведення імовірних "інцидентів" – території на кордонах з Європейським Союзом, зокрема Гродненської та Брестської областей. Одна з головних цілей – білоруська атомна електростанція "Островець".

Звісно, відповідальність за псевдотеракти покладуть на Україну та НАТО, а щоб довести правдоподібність звинувачень, знайдуть підставних осіб, які будуть перевдягнені у білоруську військову форму для анонімності.

Спроба диверсій на кордоні

За інформацією української розвідки, наразі підрозділи білоруських КДБ, МВС та прикордонних військ приведені в стан підвищеної бойової готовності. Цілком ймовірно, що план буде реалізовано, що допоможе окупантам прискорити втягування сусідньої армії у війну на боці Росії.

Генеральний штаб Збройних сил України 20 листопада повідомив про утримання ворогом підрозділів в прикордонних районах Брянської та Курської областей. Це говорить про ймовірність вчинення збройних провокацій на кордоні та проникнення диверсійно-розвідувальних груп із території РФ/Білорусі.

Країни ЄС періодично закликають Олександра Лукашенка припинити підтримувати російську війну. Члени G7 загрожують посилити санкції, які стануть непосильними для Білорусі, якщо Лукашенко й далі дозволятиме збройним силам РФ використовувати територію для запуску ракет, націлених на Україну.

Зауважимо, в тому числі з Білорусі летять ракети, які пошкоджують критичні об’єкти енергомережі, через що українці змушені щодня залишатися без електроенергії.

Раніше сайт Pro Гроші писав, який відсоток енергетичної інфраструктури втратила Україна. Також ми повідомляли, як столиці не залишитися зовсім без світла.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.