Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Кияни самостійно провокують блекаут: як столиці не залишитися зовсім без світла

Наразі енергетики намагаються продовжувати ремонтні роботи, щоб ситуація була під контролем

Колаж: Pro Гроші

Кияни можуть залишитися зовсім без світла

Колаж: Pro Гроші

Киянам необхідно обмежити використання електрообігрівачів. Все для того, щоб уникнути перевантаження енергосистеми. Якщо цього не зробити, то столиця може залишитися без світла на тривалий час.

Про це повідомив гендиректор YASNO Сергій Коваленко.

"Якщо у нас зараз є світло, це, на жаль, не означає, що все вже в нормі й він може працювати без перебоїв. Я дуже прошу утриматися від надмірного використання кондиціонерів на обігрів або електрообігрівачів. Тому що кожні 5 градусів зниження температури на вулиці — це +200 МВт споживання електроенергії. Це розкіш, яку ми зараз не можемо собі дозволити. Інакше ризикуємо залишатися без світла на триваліший час", – заявив він.

Наразі на місцях продовжують працювати енергетики, щоб ситуація була під контролем.

Наскільки критична ситуація в мережі

За словами виконавчого директора ДТЕК Дмитра Сахарука, найбільше проблем у жителів Київської області, адже їм потрібно морально підготуватися до можливої відсутності електрики днями. Через надскладну ситуацію в системі, яка лише погіршується з кожною новою масованою ракетною атакою окупантів, вмикати світло можуть на 2-3 години на добу.

Також українці повинні зрозуміти важливість введення екстрених обмежень для стабілізації та відновлення. Адже часто від громадян лунають скарги, що спочатку оголошують про планові графіки, що діятимуть протягом дня, а потім несподівано вводять екстрені вимикання. В такому режимі важко щось спланувати та ефективно розподілити час для роботи/відпочинку.

Але ж до них вдаються тільки у крайніх випадках, коли обсяги використання електроенергії переважають прийнятні. Мережа не здатна витримати високе навантаження і може повністю вийти з ладу. Тоді без світла сидітимуть всі українці, причому досить довго. Варто потерпіти й дати енергетикам можливість провести ремонтні роботи.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як забезпечити себе мобільним зв'язком та інтернетом. Також ми повідомляли, що робити з продуктами під час відключення світла.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.