Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Одне з українських міст повністю залишилося без води – в чому причина

3 листопада, з 15:00, обласний центр був повністю відключений від водопостачання

Фото: Pexels

У Житомирі не буде води

Фото: Pexels

В одному з українських міст виникла проблема з одним із видів комунальних послуг. У Житомирі вимкнуть воду через складну аварію на каналізаційному колекторі.

Про це у Фейсбуці повідомляє комунальне підприємство "Житомирводоканал".

"Друзі, маємо складну аварійну ситуацію. Наш багатостраждальний напірний каналізаційний колектор, яким транспортуються стоки з усього міста до очисних споруд, вийшов з ладу", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що працівники мають провести роботи із відновлення цілісності каналізаційної мережі. Тому підприємство мусить з 15:00 призупинити водопостачання міста.

КП "Житомирводоканал" просить набратися терпіння, доки відбувається ліквідація пориву. Також комунальники наголошують, що роблять усе можливе, аби впоратися якнайшвидше.

"Будемо вдячні за розуміння!" – підсумували у повідомленні.

Чи подорожчає в Україні комуналка

Раніше ми вже писали, що експерти дають сумні прогнози щодо вартості комунальних послуг. Зазначається, що вартість газу та електроенергії для українців може зрости вже у наступному опалювальному сезоні.

Наголошується, що Україна повинна буде реалізувати поставлені США завдання щодо тарифів протягом року, а це означає що тарифи зростуть.

У 2024 році можуть сягнути:

  • 5—6 грн за кВт — за електроенергію;
  • спершу до 11—13 грн за м³, потім – до 15 грн — за газ;
  • на 30–50% — можуть подорожчати тепло та гаряча вода.

Умови, на яких наполягають у США, зазначені в меморандумі між Україною та МВФ.

У Мінсоцполітиці повідомили, що відомство готове до збільшення вартості електроенергії та газу для кінцевих споживачів. За даними, що вона має, міністерство відклало 50 млрд гривень на субсидії тим громадянам, кому це стане необхідно в разі збільшення цін.

Водночас уряд запевняє що вартість газу, електроенергії, тепла і гарячої води до кінця цього року зростати не буде. НАК "Нафтогаз" також стверджує, що в цьому опалювальному сезоні вартість газопостачання змінюватись не буде.

Хто має право на субсидії

Така можливість є у сімей, які за житлово-комунальні послуги сплачують більше за визначений для них обов’язковий платіж. Цей обов’язковий відсоток платежу розраховується індивідуально для кожної родини за формулою та залежить виключно від доходів.

Відтепер дізнатися про право на житлову субсидію можна онлайн, нічого не прораховуючи самостійно. Інформація автоматично згенерується на порталі "Дія" та в особистому кабінеті на вебпорталі електронних послуг ПФУ.

Більше ви можете дізнатися у нашому матеріалі за посиланням.

Раніше також пояснювали, як отримати субсидію на дрова. Також ми пояснювали, скільки українцям доведеться платити за комуналку в листопаді.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.