Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українці можуть отримати гроші на дрова та вугілля: як оформити допомогу

Розповідаємо про всі нюанси, які можуть виникнути у громадян під час оформлення субсидії на тверде паливо

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Як отримати грошову допомогу на дрова

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

На сьогодні в країні існує достатньо велика кількість виплат. Зокрема, громадяни можуть отримувати різноманітні пільги для ВПО, виплати для пенсіонерів та багато іншого. Однією із таких грошових допомог є субсидія на дрова та вугілля, проте багато хто не знає, як її отримати.

Про це повідомляє ПФУ.

В чому особливість субсидії на дрова та як її отримати

Зазначимо, що громадяни України мають право на отримання грошової допомоги для придбання дров та вугілля. На неї можуть розраховувати особи, які опалюють власний будинок за допомогою цих видів палива.

Проте субсидія на дрова трохи відрізняється від інших подібних виплат. В першу чергу, її особливість полягає в тому, що таку допомогу можна отримати лише один раз на рік. Але при обчисленні субсидії враховується розмір доходів за минулий рік.

Для того, щоб оформити субсидію на дрова та вугілля, громадянин України повинен звернутись до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення. Там необхідно заповнити заяву на отримання допомоги. Також зазначимо, що для цього знадобляться ваші документи. Враховуйте, що в деяких випадках громадянам доведеться, окрім заяви на призначення пільги, подати ще й довідку, яка підтверджує наявність пічного опалення або ж використання твердого палива. Зокрема, це стосується тих, кому субсидія може бути призначена у третьому або четвертому кварталі 2023-го року.

Також зазначимо, що отримати грошову допомогу на дрова та вугілля не зможуть громадяни, у яких середньомісячний сукупний дохід становить менше розміру мінімальної заробітної плати в країні, та якщо вони не сплатили єдиний соціальний внесок на загальнообов'язкове соціальне страхування.

Які виплати можуть отримати одинокі матері в Україні

Раніше ми вже писали про те, що одинокі матері в Україні можуть отримувати фінансову допомогу від держави. Розмір цієї допомоги в більшості випадків є фіксованим, проте для її отримання ви повинні звернутись у відповідні органи.

Зазначимо, що у таких випадках виплати залежать від віку дитини. Зокрема отримати їх можна, якщо у вас:

  • дитина віком до 6 років (розмір допомоги — 2 272 гривні);
  • дитина віком від 6 до 18 років (розмір допомоги — 2 883 гривні);
  • діти віком від 18 до 23 років, які навчаються на стаціонарні (розмір допомоги — 2 684 гривні).

Також відомо, що для отримання цих виплат потрібно подати наступні документи:

  • довідку про доходи;
  • копію свідоцтва про народження дитини;
  • рішення про усиновлення дитини (для усиновлювачів):
  • копію свідоцтва про смерть одного із батьків та довідку про те, що вони не одержують пенсії та державну соціальну допомогу у разі смерті одного із батьків;
  • витягу з Державного реєстру активів цивільного стану громадян про державну реєстрацію дитини або довідки про народження із зазначенням підстави внесення відомостей про батька.

Після того, як ви подасте всі необхідні документи у відповідні органи — держава вам буде щомісячно нараховувати таку фінансову допомогу.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як близькі загиблих на війні можуть отримати 15 мільйонів. Також ми писали про нову допомогу для українців в Польщі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.