Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Низка областей залишилася без світла – яка ситуація в Україні з електропостачанням

Деякі області ввели аварійні відключення світла, а десь електрика зникла в результаті ракетного обстрілу

Фото: Zelenskiy/Official, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Ситуація зі світлом в Україні

Фото: Zelenskiy/Official, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Внаслідок масованого ракетного обстрілу 29 грудня деякі області України залишилися без електропостачання. Зокрема на Дніпропетровщині та Одещині ввели екстрені вимкнення, а у Львові без світла залишилося 90% мешканців.

Про це повідомив мер міста Андрій Садовий.

За словами очільника Львова, наразі очікується додаткова інформація від енергетиків стосовно стану мережі. При цьому електричний наземний транспорт, тобто тролейбуси та трамваї, не курсують. "Можуть бути перебої з водопостачанням. Переходимо на роботу дизель-генераторів на об'єктах критичної інфраструктури", – уточнив Садовий на сторінці в Telegram.

Яка ситуація в різних областях України

Деякі області також потерпають від відсутності електропостачання. Зокрема через загрозу ракетної атаки аварійні відключення ввели у Житомирській та Сумській областях. Там також екстрено припинили водопостачання, оскільки всі об'єкти знеструмлені. Але подачу води обіцяють відновити з появою електроенергії.

Про можливість застосування аварійних відключень попередили у Черкаській та Миколаївській областях, проте наразі світло там присутнє. В Одеській та Дніпропетровській областях вже застосовані екстрені вимкнення. Як повідомляє компанія ДТЕК, їх вводять, щоб уникнути значних пошкоджень у випадку ураження ракетами енергетичних об'єктів.

У Вінниці діють стабілізаційні графіки:

  • 1 черга: 08:00-12:00, 14:00-18:00, 20:00-00:00;
  • 2 черга: 07:00-08:00, 10:00-14:00, 16:00-20:00, 22:00-00:00;
  • 3 черга: 07:00-10:00, 12:00-16:00, 18:00-22:00.

На Чернігівщині також дотримуються планових вимкнень у форматі "три за шість". Регіон поділили на групи, які відповідають кольорам – жовтому, синьому та зеленому. Полтавщина теж тримається, графіки діють відповідно до попереднього плану.

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що по місту можливі аварійні вимкнення. Він порадив зарядити гаджети й запастися водою на випадок припинення водопостачання.

Раніше сайт Pro Гроші писав про наслідки ударів РФ 29 грудня. Також ми повідомляли, що УЗ оголосила про затримку деяких потягів 29 грудня.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.