Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Німеччина оцінила стан "Північного потоку" – прогноз для Росії невтішний

Окрім неможливості здійснити ремонт, на заваді стає відмова страховиків продовжити обслуговування

Колаж: Pro Гроші

Ремон "Північного потоку-2" майже неможливо провести через корозію від соленої води

Колаж: Pro Гроші

Німецький уряд назвав ремонт "Північного потоку-2" неможливим після того, як труби були виведені з ладу вибухами. Через серйозні пошкодження відновити роботу буде вкрай важко.

Про це пише видання Tagesspiegel, посилаючись на заяву кабінету міністрів Німеччини.

Відомо, що заступник голови фракції проросійської партії "Альтернатива для Німеччини" Лайф-Ерік Холм подав запит до федерального уряду країни стосовно оцінки стану трубопроводу. У відповідь отримав негативні прогнози щодо повторного запуску Nord Stream.

Німецька влада вважає, що рівень пошкодження не дозволяє провести повноцінний ремонт і відновити експлуатацію зазначеної нитки газопроводу. "Північний потік-2" остаточно виведено з ладу, постачання і зберігання газу внаслідок вибухів неможливо, а ремонту проєкт не підлягає через корозію.

Аргументацією уряду були слова про вплив солоної води: рідина з Балтійського моря потрапила всередину трубопроводу, що швидко призведе до його корозії. Якщо не здійснити ремонтні роботи дуже швидко та оперативно, надалі вони стануть марними.

"Ймовірно, акт диверсії з потужними вибухами завдав великої шкоди обом ниткам газопроводу, тому їхнє технічне використання вже неможливе", – повідомили представники ФРН. Більше того, ремонт відкладається через відсутність страхових сертифікатів. Компанії, які надавали послуги, відмовляються продовжувати страхове покриття, оскільки досі невідомо, що стало причиною аварії та кого притягнуть до відповідальності за вибухи.

Швеція повторно інспектує місце аварії

Збройні сили Швеції провели повторні розслідування на місцях вибухів, які призвели до розриву трубопроводів "Північного потоку". Інспекцію ініціював шведський військово-морський флот, вона здійснювалася окремо від офіційного кримінального розслідування, яке проводять правоохоронні органи Швеції.

"Шведські збройні сили проводять додаткові дослідження морського дна у місцях витоку газу за допомогою мінних тральщиків. Розслідування здійснюється за нашою власною ініціативою і не є частиною поліцейського розслідування", – зазначено у повідомленні у соціальній мережі Twitter.

Додатково не роз’яснюється, що стало причиною нової інспекції та що саме шукають військові чиновники. Зауважимо, раніше шведські прокурори та поліція визнали на основі розслідування, що витоки з’явилися внаслідок навмисної атаки.

При цьому відповідальність за аварію та закриття проєкту ніхто не поніс. Судова тяжба не розпочалася, адже офіційно винуватця не названо. Данія, ФРН і Швеція розслідують теракти, але не розголосять офіційні результати, поки не знайдуть незаперечні докази, які зможуть надати суду.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Європа збільшила використання українських сховищ газу. Також ми повідомляли, що Путін використовуватиме зернову угоду як важіль впливу на саміті G20.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.