Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

"Потрібно готуватися": Шмигаль попередив, яка небезпека чатує українців

В уряді переконані, що Росія спробує зіпсувати українцям новорічні свята

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Росія спробує влаштувати Україні блекаут на Новий Рік

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Росія спробує влаштувати українцям повний блекаут на різдвяно-новорічні свята, тому продовжать обстрілювати енергооб'єкти нашої держави.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

За його словами, для росіян важливо, аби в Україні Новий рік і Різдво пройшли у темряві.

"Російські терористи робитимуть усе, аби до Нового року залишити українців без світла. Для них важливо, аби Різдво та Новий рік в Україні пройшли в темряві. Тому маємо готуватися до нових атак", – сказав глава уряду.

Також він попередив, що українська енергосистема кожного дня перебуває під ворожим обстрілом, тому важко спрогнозувати, коли спеціалістам вдасться відновити стабільну роботу енергомережі.

При цьому Росія намагається посіяти паніку серед українців, тому місцевій владі не потрібно створювати завищених оцінок щодо відновлення енергосистеми.

"Тому ми говоримо людям правду про те, що ситуація складна; про те, що світло може бути всього по декілька годин на день; про те, що стан справ в енергосистемі може як покращитися, так і погіршитися залежно від інтенсивності та масованості нових атак росіян", – додав Шмигаль.

Тисяча ракет Росії не змогли зруйнувати енергосистему України

Москва у жовтні-листопаді цього року влаштувала масштабні ракетні обстріли нашої країни, сподіваючись лишити українців без світла і тепла. Але, за словами Дениса Шмигаля, українська енергосистема вистояла і Росія не змогла занурити Україну в блекаут.

"Вісім ракетних ударів, понад тисяча ракет і дронів за півтора місяця не змогли зруйнувати нашу енергосистему", – сказав Шмигаль.

Директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко пояснив, що за умови, що обстріли росіян не припиняться, українські спеціалісти зможуть відновити критичну інфраструктуру приблизно за два роки. Якщо ж Росія перестане обстрілювати Україну ракетами, то певне покращення в енергетиці українці зможуть відчути вже за кілька тижнів.

Раніше ми розповідали, чому російській армії вдається так влучно бити по критичним об'єктам в Україні. Також ми писали, про найімовірніші сценарії блекауту.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.