Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Як дізнатися, чи відключать ваш будинок від електроенергії – інструкція від Укренерго

Розповідаємо, де шукати інформацію про можливе відключення вашого будинку від електроенергії

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

У деяких українців не буде світла

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Після масованих ракетних ударів Росії по Україні у деяких регіонах виникли проблеми з електропостачанням, адже ворог наніс удари по енергетичній інфраструктурі. Для того аби збалансувати енергосистему та запобігти масштабним відключенням, державна енергокомпанія НЕК "Укренерго" з 10 жовтня запровадила графіки аварійного відключення електропостачання.

Про те, як дізнатися, чи будуть відключати електроенергію на вашій вулиці, розповіли у Укренерго.

"Диспетчерський центр НЕК "Укренерго" визначає необхідність, величину і тривалість обмежень споживачів і повідомляє про це операторам мереж (обленерго). А вже вони застосовують ці обмеження до своїх споживачів", – йдеться у повідомленні.

Обленерго повідомляють споживачів про відключення на своїх сайтах. Деякі обленерго повідомляють споживачів у "особистих кабінетах", соцмережах та чат-ботах. Детальніше про можливе відключення від електроенергії саме вашого будинку дивіться на сторінці у Міністерства енергетики.

Звернення Зеленського після ракетної атаки 10 жовтня

Президент Володимир Зеленський закликав українців до розумного споживання електрики. Він нагадав, що є години пікового навантаження на енергосистему – із 17:00 до 22:00. Глава держави попросив у цей час споживати електрику так, щоб не перевантажувати енергосистему.

Він закликав перенести прання, прасування, ремонт і використання інших електроприладів, які споживають багато енергії, до 17:00 чи після 22:00, адже що більше українців споживатимуть електрику саме так, то стабільніше працюватиме наша енергосистема.

Раніше ми розповідали, як економити заряд батареї на телефоні. Також ми писали, на скільки жителі Київщини скоротили споживання електрики за один вечір. Більше про наслідки російських ракетних атак читайте у нашому спецматеріалі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.