Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Київщину чекають нові віялові відключення через обстріли РФ – де ситуація критична

Розповідаємо, що відбуватиметься з електрикою після російських ракетних обстрілів Київської області 15 жовтня

Фото: Уніан, Pexels. Колаж: Pro Гроші

На Київщині можливе відключення електроенергії

Фото: Уніан, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Після російського ракетного обстрілу Київської області 15 жовтня, тяжких руйнувань зазнав об'єкт енергетичної інфраструктури, тож можливе застосування аварійних графіків відключення електрики.

Про це повідомляє прес-служба "Укренерго" в Telegram.

Що буде з електрикою

Наразі місцевих жителів Київської області просять економити споживання електроенергії з 17:00 до 23:00. В результаті ранкового обстрілу зафіксовані значні руйнування на об'єкті енергетичної інфраструктури.

"Спеціалісти НЕК "Укренерго" вже працюють над відновленням електроживлення Києва та центрального регіону", – йдеться у повідомленні.

Жителям необхідно слідкувати за повідомленнями обленерго та ощадливо споживали електроенергію з 17:00 до 23:00. В компанії закликали не використовувати енергоємні електроприлади, вимикати зайве освітлення, а прання перенести на нічні години. Це дозволить спеціалістам якомога швидше провести відновлювальні роботи.

Також можливі віялові відключення електроенергії, про це у своєму Facebook повідомила директорка з комунікацій СКМ Наталія Ємченко.

"Сьогодні черговий важкий для енергетики день. Маємо скоротити споживання на 35-40%", – повідомляє директорка.

Також вона додала, що невдовзі енергетики повинні опублікувати графіки можливих відключень у розрізі Києва.

Російські ракетні обстріли Київської області

Вранці 15 жовтня російська армія знов завдала ракетного удару по одній з громад Київської області, як наслідок – тяжкі руйнування енергетичної інфраструктури, жертв на місці прильоту немає.

10 жовтня Росія здійснила ракетний обстріл столиці, були зафіксовані значні руйнування будинків та споруд, дитячого майданчика та великої кількості автомобілів, нажаль того разу не обійшлось без жертв та постраждалих.

Раніше ми розповідали, наслідки ракетних обстрілів України 10 жовтня. Також ми писали, як працюватимуть магазини та лікарні у Києві під час вимкнення світла. Більше про наслідки російських ракетних обстрілів читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.