Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Перебої зі світлом: чи можуть згоріти електроприлади українців

В Мережі розповсюджують інформацію про ніби-то "стрибки напруги" в нічні години

Колаж: Pro Гроші

Українці побоюються, що вночі можуть бути перебої з напругою

Колаж: Pro Гроші

Українців попередили про ймовірні "стрибки напруги" вночі та про те, що на ніч потрібно вимикати всі електроприлади в квартирах та будинках.

Про це повідомляє "Детектор медіа".

Однак інформація про те, що напруга "стрибатиме", – фейкова, а боятися за електроприлади не варто.

"У соціальних мережах та месенджерах поширюють повідомлення, що нібито о 23:30 через переключення електромережі на "українське живлення" будуть "стрибки напруги", тож може "все згоріти". Повідомлення поширили й деякі органи місцевого самоврядування. Це – фейк", – повідомляє "Детектор медіа".

Насправді, через пошкодження енергосистеми внаслідок російських ракетних обстрілів 10-11 жовтня, Укренерго просить обмежити споживання електроенергії з 17:00 до 23:00, тобто у піковий час. Про жодні "перемикання" системи електропостачання не йдеться.

Нагадаємо, два дні поспіль українців закликали не вмикати потужні електроприлади в години пікових навантажень на енергосистему, а саме з 17:00 до 23:00. Зокрема, у цей час просять не користуватися потужними електроприладами, такими як:

  • пральні машини;
  • електроплити;
  • електрочайники;
  • тепла підлога;
  • пилосос;
  • праска.

Це допомагає розвантажити енергетичну інфраструктуру та швидко провести відновлювальні роботи після масованих обстрілів РФ.

Як дізнатися, чи відключать ваш будинок від електроенергії

Після масованих ракетних ударів Росії по Україні у деяких регіонах виникли проблеми з електропостачанням, адже ворог завдав ударів по енергетичній інфраструктурі. Для того аби збалансувати енергосистему та запобігти масштабним відключенням, державна енергокомпанія НЕК "Укренерго" з 10 жовтня запровадила графіки аварійного відключення електропостачання.

Раніше ми розповідали про те, як дізнатися, чи будуть відключати електроенергію на вашій вулиці.

Крім того, в "Укренерго" заявляли, що додаткове обмеження споживання потрібне, щоб дати можливість ремонтним бригадам, які працюють 24/7, відновити електромережу і якнайшвидше забезпечити надійне електропостачання". У компанії пояснювали, скільки можуть тривати віялові відключення світла в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.