Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Курс на дно – чому нафтовий ринок знову йде у "мінус"

Розповідаємо, на якому рівні встановилися ціни на нафту, та що стало причиною раптового спаду

Фото: Pinterest, pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Зниження цін торкнулося компаній Brent та WTI

Фото: Pinterest, pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Останнім часом світовий нафтовий ринок серйозно штормить, оскільки боротьба за "чорне золото", беручи до уваги останні світові реалії, продовжує наростати. Ринкові ціни на нафту знову упали та, можливо, продовжать цей повільний курс і надалі.

Про це повідомляється на сайті Reuters.

На якому рівні знаходяться ціни зараз

Ціни на нафту знизилися у середу, 26 липня, з тримісячних максимумів. Головними причинами цього спаду стали дані про збільшення запасів сирої нафти в США та обережність інвесторів перед очікуваним підвищенням ставки Федеральною резервною системою (ФРС).

Ф'ючерси на нафту марки Brent впали на 38 центів, або 0,45%, до 83,26 долара за барель до 06:23 за Гринвічем. Також американська нафта West Texas Intermediate (WTI) знизилася до рівня 79,22 долара, що менше на 41 цент, або на 0,51%.

Які причини нового падіння цін на нафту

Причина зниження цін в тому, що запаси сирої нафти в США зросли на 1,32 млн барелів за тиждень, що закінчився 21 липня, що суперечить очікуваному падінню на 2,3 млн барелів, яке прогнозували аналітики. Це призвело до зниження нафтових цін на ринку.

Також вплив на ціни має очікуване підвищення ставки ФРС, яке призвело до обережності учасників ринку. Багато трейдерів занепокоєні можливим зростанням вартості позик і заходять у режим обережності.

Долар США також зміцнився, що зробило нафту дорожчою для покупців, оскільки нафтові товари є доларовими товарами та вартість нафти зазвичай протистоїть змінам вартості долара.

Всі ці фактори призвели до зниження цін на нафту після того, як на початку тижня Brent і WTI досягли найвищого рівня з 19 квітня. Проте, слід зауважити, що в цілому нафтові ціни були під впливом занепокоєння щодо обмеження видобутку ОПЕК+ та обіцянок китайської влади підтримувати економіку країни.

Що ще впливає на зниження нафтових цін

Ціна на нафту також падає через часткове відновлення видобутку ресурсу в Лівії. Два з трьох нафтових родовищ у країні, які раніше зупинили свою діяльність і мали виробничу потужність 370 тисяч барелів на добу, знову почали працювати. Цей повернений на ринок обсяг нафти створив тиск на ціни й призвів до подальшого їх зниження.

Крім того, Росія також тисне на нафтовий ринок, намагаючись штучно підвищити світові ціни. Це робиться з метою компенсування втрат, які держава зазнала через західні санкції. Згідно з планами РФ, вона має намір скоротити експорт продукції через порти Балтійського моря на приблизно 100-200 тисяч барелів на добу у серпні.

Раніше ми писали, що російська нафта продовжує втрачати покупців. Також ми повідомляли, що ціни на паливо в Україні зросли.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.