Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Україна без світла, прильоти у житлові будинки: наслідки масованої атаки РФ

Розповідаємо, яка що пошкодила чергова масована ракетна атака 23 листопада

Колаж: Pro Гроші

Наслідки масованої ракетної атаки 23 листопада

Колаж: Pro Гроші

В обідній час, 23 листопада, російські окупанти вкотре масовано обстріляли територію України ракетами. Пошкоджень зазнали чимало областей, атака спрямована на об’єкти критичної інфраструктури.

Сайт Pro Гроші розповідає, які наслідки ворожих обстрілів і що пошкодили ракети.

Ситуація у Києві

За інформацією мера столиці Віталія Кличка, зафіксовано кілька вибухів у різних районах. Від хвилі в будинках повилітали вікна. Енергетики вимушено вдалися до екстрених відключень електроенергії. Також повідомляють про відсутність води по всьому місту, проблеми зі зв'язком та Інтернетом. Пізніше Віталій Кличко повідомив, що ракета влучила в інфраструктурний об'єкт.

Також відомо про попадання у цивільні автомобілі та двоповерхову будівлю. Пресслужба КМВА написала про трьох загиблих і шістьох поранених внаслідок цієї атаки. На місцях працює поліція і швидка допомога, рятувальники допомагають подолати наслідки ворожих обстрілів.

Наслідки для залізничного сполучення

У результаті ворожих атак на енергетичну інфраструктуру Укрзалізниця змушена задіювати резервні тепловози. Є знеструмлені ділянки у столиці, Дніпрі, Миколаєві, на Львівщині, Вінниччині, Сумщині та Харківщині. Залізничний оператор повідомляє, що відправлення найближчих поїздів можливе із затримкою. Посадка продовжується у безпечному режимі через підземні переходи.

Знеструмлені вокзали переходять на резервне живлення, першими відновлювані роботи здійснюють у Києві, Харкові та Вінниці. Там розгорнуті укриття та пункти безпечного очікування. За інформацією секретаря міської ради Харкова Юрій Сидоренка, у місті також зупинилося метро і електротранспорт.

Ситуація по Україні

У Львівські області зафіксовано два прильоти на електропідстанцією. Мер міста Андрій Садовий повідомив, що вся область знеструмлена.

Частково без електропостачання залишилися Запоріжжя, Харків, Кривий Ріг, Суми, Рівне, Полтава, Тернопіль, Чернівці та майже вся Молдова. Одеська та Чернігівська області також повністю без світла.

Повідомлялося, що кілька вибухів пролунало у Вінницькій області, місті Ладижин. Там розташована теплова електростанція. Наразі немає підтвердженої інформації, чи були влучання в об’єкт.

Також відомо, що Південноукраїнську АЕС аварійно зупинено через падіння напруги в мережі. Це сталося внаслідок відсутності споживачів. Зрозуміло, що споживачів немає через пошкоджені магістралі. В аварійний режим переведено Рівненську АЕС.

Укренерго на добу задіяла аварійні відключення електропостачання у всіх регіонах України.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що ПриватБанк вимагає погашення кредитів, відкритих шахраями. Також ми повідомляли, яка неприємність може статися під час відключення світла.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.