Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Відключення світла: як забезпечити себе мобільним зв'язком та інтернетом

Коли немає звичайного інтернету, всі люди переходять на мобільний, і мережа не витримує

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Можна спробувати підключитися до іншої вишки

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Унаслідок численних масованих атак з боку Російської Федерації, часто трапляються довготривалі перебої у постачанні електроенергії. На тлі цього виникають також і серйозні проблеми із мобільним зв'язком та інтернетом.

Один з керівників компанії Cargofy Inc Олексій Ковальчук у своєму блозі розповів, як можна забезпечити себе зв'язком під час відключення світла.

"Чому без світла так погано працює мобільний інтернет? При цьому, телефон може показувати 3G або LTE, але інтернету все рівно немає. Все це через пропускний канал найближчої вишки мобільного зв'язку. Коли немає звичайного інтернету, всі люди пересідають на мобільний, і вишка просто не може переварити такий трафік", – розповів Ковальчук.

Це приблизно так само, як до домашнього роутера замість трьох людей підключиться 30. Тоді, навіть якщо Wi-Fi буде добре ловити, нормального інтернету все одно не буде.

"Щоб це виправити, можна просто підключитися до іншої вишки. У вас є перенавантаження, але на вишці за 10-20 кілометрів, яка умовно стоїть у чистому полі, ніякого перенавантаження немає", – зазначив CTO компанії.

@kovalchuk.alex###lte#3g – Alex Kovalchuk

Але в більшості випадків телефон просто не доб'ється до цієї вишки, тому треба купити антену-підсилювач або точку доступу. Маючи їх, можна вже вручну обирати, до якої конкретної вишки підключатися, додав Олексій.

Чому мобільний зв'язок зникає разом зі світлом

Мобільна мережа потребує постійного живлення електрикою. Аби продовжити стабільну роботу, застосовуються додаткові ресурси. Зазвичай це батареї, які автоматично вмикаються, коли припиняється централізоване електроживлення. Вони можуть забезпечити роботу ще на 4-5 годин.

Ще один спосіб забезпечити роботу мережі – генератори. Вони дуже виручають, але їх кількість і час роботи обмежені. Тому вони зазвичай є на важливих вузлових майданчиках зв’язку та ключових базових станціях, які можуть підтримувати найбільший відсоток покриття.

Повторні відключення протягом дня також суттєво впливають на доступність зв’язку. Якщо акумуляторна батарея витратила свій заряд, їй потрібен тривалий час для підзарядки.

Розповідаємо детальніше, чому мобільний зв'язок зникає разом зі світлом.

Також ми писали, як звʼязатися з людиною без інтернету, адже саме зараз необхідно уже подбати про наявність альтернативних способів зв’язку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.