Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Україні екстрено відключають електроенергію – де не буде світла 18 листопада

Столиця України знову потерпає від необхідності екстрених обмежень електроенергії

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

У Києві діють екстренні відключення світла

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Станом на 18 листопада у Києві не діють планові відключення електроенергії, тож зорієнтуватися у попередніх графіках і визначити, коли по вашій адресі вимкнуть світло, неможливо.

Про це повідомляє пресслужба ДТЕК у Telegram.

Через перевантаження мережі доводиться знову задіювати екстрені відключення. Тобто немає сенсу звірятися зі складеними попередньо графіками, оскільки вони більше не показують реальну ситуацію.

"Шановні клієнти! В Києві відбуваються екстрені відключення світла. Графіки аварійних відключень, які складені раніше, наразі не діють. Енергетики ДТЕК разом зі спеціалістами НЕК "Укренерго", іншими екстреними службами й органами державної влади роблять все можливе для скорішої стабілізації ситуації", – прокоментували у ДТЕК.

Раніше пресслужба повідомляла, що в усіх регіонах України впродовж доби діятимуть планові відключення та додатково застосовуватимуть аварійні.

Наскільки критична ситуація в мережі

За словами виконавчого директора ДТЕК Дмитра Сахарука, найбільше проблем у жителів Київської області, адже їм потрібно морально підготуватися до можливої відсутності електрики днями. Через надскладну ситуацію в системі, яка лише погіршується з кожною новою масованою ракетною атакою окупантів, вмикати світло можуть на 2-3 години на добу.

Також українці повинні зрозуміти важливість введення екстрених обмежень для стабілізації та відновлення. Адже часто від громадян лунають скарги, що спочатку оголошують про планові графіки, що діятимуть протягом дня, а потім несподівано вводять екстрені вимикання. В такому режимі важко щось спланувати та ефективно розподілити час для роботи/відпочинку.

Але ж до них вдаються тільки у крайніх випадках, коли обсяги використання електроенергії переважають прийнятні. Мережа не здатна витримати високе навантаження і може повністю вийти з ладу. Тоді без світла сидітимуть всі українці, причому досить довго. Варто потерпіти і дати енергетикам можливість провести ремонтні роботи.

Нагадаємо, востаннє дуже сильно постраждали об’єкти інфраструктури 15 листопада, коли Росія випустила близько 100 ракет по території України. Після цього найскладніша ситуація виникла в північних та центральних областях.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як забезпечити себе мобільним зв'язком та інтернетом. Також ми повідомляли, що робити з продуктами під час відключення світла.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.