Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Киянам відновили водопостачання

Мешканцям Києва майже за добу повністю відновили водопостачання

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Води не було у 80% киян

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Водопостачання в домівках киян повністю відновили. На це знадобилась майже доба.

Про це повідомив міський голова Києва Віталій Кличко.

"Дякую фахівцям "Київводоканалу" та ДТЕК, які працювали майже добу, щоб повернути воду та світло мешканцям столиці", – написав він.

Енергопостачання в Києві також відновили, уточнив Кличко. Водночас вимкнення застосовують, оскільки дефіцит в енергосистемі, після варварських атак агресора, значний.

Нагадаємо, вчора, 31 жовтня, через пошкодження енергооб‘єкту біля Києва, 80% споживачів столиці залишилися без водопостачання.

Віталій Кличко уточнив, що працюють також і енергетики, щоб відновити енергопостачання в 350 тисяч помешкань Києва, які залишилися без світла.

Адміністрація міста оприлюднила перелік бюветів, де можна запастися водою. Бювети, які тимчасово не працюють через відсутність електропостачання, на карті позначені червоним.

Що робити, коли немає води

Через ракетні удари окупантів по критичній інфраструктурі, українці переживають відсутність світла та води. Люди вже придбали все необхідне на випадок, коли не буде електроенергії. Однак, що робити, коли не буде водопостачання.

Адже після відключення води в магазинах її розкуплять. Тому доведеться справлятися своїми силами. Розповідаємо детальніше, що робити, якщо немає води.

Раніше ми писали, що важливо бути готовим завчасно до перебоїв світла і зберігати спокій. Відключення електроенергії в осінньо-зимовий період фактично призведе до того, що у багатоквартирному будинку не працюватиме опалення, зникне гаряча та холодна вода.

Як відключатимуть електроенергію в Україні

Внаслідок постійного терору з боку окупантів, українська енергосистема вперше зіштовхнулася з такими масштабними пошкодженнями. Тому електропостачальні компанії вимушені відключати електроенергію для стабілізації енергосистеми.

Компанія "ДТЕК Київські електромережі" розповіла, які види відключень електроенергії можуть бути та яка між ними різниця.

Усі відключення для населення можна поділити на 2 типи: аварійні та стабілізаційні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.