Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

80% киян залишились без водопостачання: де набрати води

У Київській міській державній адміністрації розповіли, де набрати воду у разі її відсутності

Фото: Київводоканал, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Вода має з'явитися через 3-4 години

Фото: Київводоканал, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Наразі, через пошкодження енергооб‘єкту біля Києва, 80% споживачів столиці залишаються без водопостачання.

Про це повідомив міський голова Києва Віталій Кличко.

"Фахівці Київводоканалу працюють над тим, щоб якнайшвидше відновити роботу водопровідних станцій... Про всяк випадок, просимо запастись водою з найближчих бюветів та точок продажу. Спеціалісти роблять все можливе, щоб повернути воду у квартири киян", – написав Кличко.

Згодом Кличко повідомив, що за три-чотири години воду повернуть мешканцям лівого берега Києва та частково — правого.

Він також уточнив, що працюють також і енергетики, щоб відновити енергопостачання в 350 тисяч помешкань Києва, які залишилися без світла.

Також адміністрація міста оприлюднила перелік бюветів, де можна запастися водою. Бювети, які тимчасово не працюють через відсутність електропостачання, на карті позначені червоним.

Що робити, коли немає води

Через ракетні удари окупантів по критичній інфраструктурі, українці переживають відсутність світла та води. Люди вже придбали все необхідне на випадок, коли не буде електроенергії. Однак, що робити, коли не буде водопостачання.

Адже після відключення води в магазинах її розкуплять. Тому доведеться справлятися своїми силами. Розповідаємо детальніше, що робити, якщо немає води.

Раніше ми писали, що важливо бути готовим завчасно до перебоїв світла і зберігати спокій. Відключення електроенергії в осінньо-зимовий період фактично призведе до того, що у багатоквартирному будинку не працюватиме опалення, зникне гаряча та холодна вода.

Масовані ракетні удари РФ

Росія у понеділок, 31 жовтня, знову завдала масованого ракетного удару по Україні. Росіяни випустили понад 50 ракет, з яких ЗСУ збили 44. Проте ворог таки поцілив в обʼєкти критичної інфраструктури у семи областях України.

Так, частина столиці України з самого ранку залишилася без світла, а в деяких районах немає води. На території області в одну з громад влучила ракета.

На Центральному залізничному вокзалі всі поїзди продовжують посадку і висадку пасажирів. Людей всередину будівлі не впускають, але є відкриті сховища у тунелях.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.