Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Киян чекає більш жорсткий графік відключення світла — причина

Більш тривалі відключення електроенергії будуть також і у Київській області

Фото: Pixabay, ДТЕК, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Відключення електрики стануть ще жорсткішими

Фото: Pixabay, ДТЕК, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Українська енергосистема зазнала нових пошкоджень через нічну атаку дронів-камікадзе. Компанія "Укренерго" запроваджує більш тривалі екстрені відключення світла в Києві та Київській області.

Про це повідомили у ДТЕК Київські електромережі.

"Росія знову атакувала об’єкти енергетичної інфраструктури. З ладу виведені низка критично важливих об’єктів. Внаслідок цього в Києві та області виник дефіцит потужності в розмірі 30% споживання. Щоб не допустити повного знеструмлення столиці та центральних регіонів України, держенергокомпанія НЕК "Укренерго" вводить безпрецедентні екстрені обмеження", — йдеться у повідомленні.

Графіки стабілізаційних відключень, які оприлюднили напередодні, більше не актуальні. "Укренерго" попереджає, що найближчими днями варто очікувати більш жорсткі та тривалі відключення світла.

Мешканців столиці та області просять споживати електроенергію економно — максимально знизити використання зранку з 06:00 до 11:00 та ввечері з 17:00 до 23:00. Бізнес просять обмежити зовнішнє освітлення.

Чи може Україна повністю залишитись без світла

Імовірність повторних атак по українських об'єктах електроенергетики залишається великою. З кожним новим ударом ситуація з енергопостачанням тільки погіршуватиметься.

Згідно з даними Офісу генпрокурора, росіяни з початку повномасштабної війни здійснили 84 атаки на об'єкти енергетики. Два з трьох ударів припали на жовтень.

Блекаут може настати тоді, коли графік обмеження потужності та графік аварійних відключень не допомогли. У цьому випадку споживачів від'єднують від живлення на рівні підстанцій Укренерго. Тоді без світла можуть залишитись цілі області.

Розповідаємо детальніше, чи може Україна повністю залишитись без світла.

Раніше сайт Pro Гроші писав, скільки відсотків вітрової енергетики в нас залишилось. Також ми розповідали, що потрібно знати українцям про віялові відключення світла.

Більше про відключення електроенергії читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.