Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українцям не радять поспішати повертатися на звільнену Херсонщину – причина

В Мінреінтеграції пояснили, чи дозволять українцям зимувати в своїх домівках в деокупованих містах та селах

Колаж: Pro Гроші

Жителям Херсонської області не радять повертатися додому

Колаж: Pro Гроші

Жителям звільнених територій Херсонської області радять не поспішати повертатися додому на зиму.

Про це повідомили у пресслужбі Мінреінтеграції.

Віцепрем’єрка Ірина Верещук заявила, що окупанти можуть почати мститися мирним українцям та обстрілювати нещодавно звільнені ЗСУ населені пункти. Подібну тактику загарбники неодноразово демонстрували під час попередніх звільнень наших населених пунктів.

Крім того, Верещук переконана, що жителям звільнених регіонів буде важко пережити зиму.

"Ми розуміємо, що мешканцям Херсонської та Харківської областей буде важко пережити зиму. Тому пропонуємо все-таки евакуюватися, особливо жінкам з дітьми, людям похилого віку та маломобільним", – попередила віцепрем'єрка.

Верещук порадила, попри хороші новини і піднесення, залишатися всім при холодному розумі й берегти себе. Вона запевнила, що є всі можливості, щоб люди перезимували у більш безпечних регіонах.

Де можуть перезимувати ВПО

За словами віцепрем'єрки, при розміщенні людей влада розраховує не лише на модульні містечка.

"Добре працює програма "Прихисток", яка додатково стимулює тих, хто розміщує у себе людей. Також маємо 5 670 місць компактного проживання, і їх кількість постійно збільшується", – запевнила Верещук.

За її словами, загалом ОВА мають змогу прийняти на зиму близько 400 тисяч людей, якщо буде потрібно.

Скільки отримують українці за допомогу ВПО

В Україні збільшили розмір компенсації людям, які надали тимчасове житло внутрішнім переселенцям у межах програми "Прихисток".

Якщо раніше українці, які безкоштовно прихистили переселенців, отримували 450 гривень, то з 1 жовтня ця сума становить 900 гривень.

Важливо, що йдеться саме про програму "Прихисток". Вона також передбачає грошову компенсацію за житлово-комунальні послуги тим, хто безкоштовно розмістив у своєму будинку чи квартирі переселенців після 24 лютого 2022 року.

Як уточнив в своєму Telegram представник Кабінету міністрів Тарас Мельничук, розмір фінансової допомоги збільшили через наближення опалювального сезону. Відповідно, таку суму україці отримуватимуть до березня 2023 року.

Він також пояснив, що компенсація розраховується в розмірі 30 гривень на один людино-день.

Раніше ми писали, що мешканцям Херсонщини виплатять гроші. Також ми розповідали, що Укрпошта відновлює роботу на деокупованій Херсонщині.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.