Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Кілька областей залишилися без інтернету – хто втратив доступ до Мережі

Ракетні обстріли призвели по різкого падіння інтернет-трафіку в деяких регіонах України

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Де майже зник доступ до Інтернету

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

9 березня енергетикам знову довелося ввести екстрені відключення світла через масовані ракетні обстріли. Влучання снарядів в об’єкти критичної інфраструктури негативно вплинули на інтернет-трафік, який сильно впав у кількох областях.

Про це свідчать дані, опубліковані компанією Netblocks у Twitter.

Найбільше постраждала Харківська область. Там зафіксовано чимало прильотів, без електроенергії залишився майже весь регіон. І хоч поступово ремонтні бригади заживлюють споживачів, це відбилося на доступі до Всесвітньої мережі. Станом на ранок, 9 березня, рівень трафіку впав до позначки 17%. Також проблеми зафіксували в таких територіальних громадах:

  • Одеська область – 30% від звичайного рівня;
  • Миколаївська область – 33%;
  • Житомирська область – 40%.

Вище 50% трафік на Кіровоградщині та Херсонщині. В інших регіонах значних проблем з доступом до інтернету немає. Нагадаємо, востаннє сильні перебої з трафіком відбулися на початку грудня минулого року, коли в Одесі та Сумах рівень впав до 21% та 30% відповідно.

Як намагалися розв'язати проблему з інтернетом

Раніше генеральний директор компанії Укртелеком Юрій Курмаз повідомляв, що в п’яти містах України мають намір розгорнути мережу безплатних зон Wi-Fi, де доступ до Всесвітньої мережі буде навіть під час відключень світла. 700 зон хотіли відкрити в Києві, Дніпрі, Харкові, Одесі та Львові.

Що стосується технології, то компанія анонсувала встановлення "активних вуличних шаф" MSAN – мультисервісної платформи доступу, що з'єднують абонентські лінії з ядром мережі. У випадку блекауту інтернет працюватиме від 2 до 4 годин. Українців мали сповіщати про модернізацію наклейками-покажчиками, розміщеними на обладнанні Укртелекому.

Наслідки масованого ракетного обстрілу

Енергетична інфраструктура України вкотре прийняла на себе удар. В різних регіонах ракети влучили в теплоелектростанції, пошкодили лінії електропередач. Внаслідок атаки довелося ввести екстрені відключення світла, втім ненадовго: станом на о 09:10 у столиці, а також Київській та Дніпропетровській областях обмеження скасували. Залишилися знеструмленими лише частина Одещини та Харківщина.

Погані новини надійшли з Запорізької АЕС. Її повністю знеструмили, що запустило шостий за час окупації блекаут. Якщо енергетикам не вдасться протягом 10 днів відновити електропостачання, це може призвести до аварії з радіаційними наслідками.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що павербанки ще знадобляться, і розповідав, чому можуть повернутися відключення світла. Також ми повідомляли, що в Yasno пригрозили відключеннями послуг після перемоги.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.