Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Київська область зможе повернутися до відключень світла за графіками – названа дата

Наразі без електропостачання залишаються 50% жителів області, енергетики працюють над відновленням цілодобово

Колаж: Pro Гроші

Без електрики лишаються 600 тисяч споживачів

Колаж: Pro Гроші

У Київській області досі тривають екстрені вимкнення світла, електроенергією може бути забезпечена лише половина споживачів.

Про це в ефірі телемарафону повідомив голова обласної військової адміністрації Олексій Кулеба.

За його словами, наразі без світла залишаються 600 тисяч людей. Водночас, він пояснив, що це не одні й ті самі абоненти.

"На жаль, на цей момент у нас з електроенергією може бути лише половина споживачів Київської області. Відповідно 50% зараз без електроенергії. Але це не постійно ті ж самі абоненти. Йде переключення", – сказав він.

Кулеба також повідомив, що протягом останніх двох днів енергетики працюють цілодобово, щоб відновити подачу електроенергії.

Коли Київська область повернеться до графіків відключень світла

Голова ОВА пояснив, що вийти на графіки, які працювали у області ще три дні тому, енергетики наразі не можуть.

За його словами, найбільше від російських ударів постраждали Білоцерківський район і місто Біла Церква та Броварський район і місто Бровари.

Однак о 4 ранку 18 грудня в Білій Церкві відновили теплопостачання, а напередодні у Броварах відновили електропостачання.

"Наразі непроста ситуація у Бориспільському та Бучанському районах (Немішаєвська територіальна громада) – там тривають аварійні відключення", – пояснив Кулеба.

Він прогнозує, що вже у вівторок, 20 грудня, ситуація у Київській області може покращитися.

"Планується, що ми повернемося до планових відключень десь на вівторок", – сказав Кулеба.

Яка ситуація зі світлом у Києві

У енергокомпанії Yasno пояснили, найскладніша ситуація зі світлом зберігається на столичному Печерську, лівому березі та ще у декількох районах міста. Але енергетики продовжують працювати над стабілізацією системи: відновлюють генерацію, ремонтують мережі та роблять нові схеми живлення

"На жаль 100% гарантованої відповіді на запитання "коли з’явиться світло?" щодо конкретної адреси немає. Але ви можете бачити, що доступність зростає кожної години", – зазначили у Yasno.

Раніше Зеленський назвав області з наймасштабнішими відключеннями світла. Також ми писали про те, що киянам почали надсилати нові платіжки за світло.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.