Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Киянам почали надсилати нові платіжки за світло: що змінилось

Оновлені платіжки покликані зробити оплату простішою і зрозумілішою

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

У нових платіжках форма для внесення показань стала розширеною

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Кияни почали отримувати оновлені паперові платіжки, які мають бути більш зрозумілими для споживачів.

Про це повідомив генеральний директор енергетичної компанії YASNO Сергій Коваленко.

"Ми оновлюємо білінг, це величезний процес, а платіжки – це одна з частинок, яку видно клієнту. Але загалом все покликане зробити оплату простішою і зрозумілішою", – зазначив він.

Що змінилося для паперових рахунків

За словами Коваленка, окрім візуального розмежування, у платіжках зміниться:

  • форма для внесення актуальних показань стала розширеною. Для того, щоб можна було передати дані із різних типів лічильників;
  • у полі з показаннями, зафіксованими постачальником, інформація від двозонного/тризонного лічильника зазначається за окремими зонами;
  • у блоку розрахунків містяться більше інформації. Наприклад, очікуване споживання і рекомендована сума до сплати;
  • також вказаний ЕІС-код та QR-код – для швидкої ідентифікації та зручної оплати.

"Ми хотіли максимально уникнути непорозумінь під час оновлення. Щоб оплати завжди відбувалися на правильний рахунок, за коректними реквізитами, а ви розуміли, чому сума до сплати саме така, а не інша", – зазначив Коваленко.

Нагадаємо, рахунок за електроенергію, як і раніше, доступний також у онлайн-форматі в особистому кабінеті та у мобільному застосунку.

Як зміняться тарифи на електроенергію з наступного року

На сайті Укренерго опублікували проєкт зміни тарифів на електроенергію.

За словами голови компанії Володимира Кудрицького йдеться лише про мінімальне підвищення тарифу на транспортування магістральними мережами.

Він запевняє, що про збільшення вартості електроенергії для бізнесу з 1 січня взагалі не йде мова. Наразі йдеться про підвищення тарифу на транспортування магістральними мережами на декілька копійок, що складає приблизно 1,3-1,5% вартості електроенергії для бізнесу.

За його словами, зараз кінцева ціна для більшості українських підприємств коливається в межах 5-6 гривень за кіловат-годину.

В цю ціну входить як ціна власне виробленої електроенергії на електростанціях, так і тариф на розподіл електроенергії мережами обленерго й Укренерго, тобто тариф на передачу магістральними мережами.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як користуватися електрикою після ввімкнення світла. Також ми розповідали, як мешканці новобудов можуть зменшити платіжки за світло.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.