Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

"Калібри" в Чорному морі готують до запуску: українців попередили про нову загрозу

Раніше президент Володимир Зеленський попереджав про можливі атаки цього тижня

Фото: МО РФ, Укрінформ. Колаж: Pro Гроші

У Чорному морі базується ракетоносій з Калібрами

Фото: МО РФ, Укрінформ. Колаж: Pro Гроші

Російські окупанти, ймовірно, готуються завдати нової масованої ракетної атаки по території України. Про це свідчать дані стосовно бойового чергування в Чорному морі.

Деталі повідомила начальниця центру Сил охорони та оборони оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк під час загальнонаціонального телемарафону.

Наразі відомо, що Росія вивела у Чорне море ракетоносій, якого останнім часом не було на бойовому чергуванні. Судно може транспортувати вісім ракет типу "Калібр", якими РФ обстрілює критичну інфраструктуру нашої держави. "Це говорить про те, що підготовка йшла, і в пунктах базування також є ракетоносії, які споряджені й можуть бути долучені до служби протягом кількох годин", – уточнила речниця.

Також відомо, що ВКС РФ підготували до 20 стратегічних бомбардувальників з боку Каспійського моря: на аеродром міста Енгельс у Саратовській області перекинуто додаткові Ту-95. Раніше для завдання ударів застосовувалося не більше 11 літаків одночасно.

Все це говорить про підготовку до нового масового ракетного обстрілу протягом поточного тижня. І хоча немає достовірної інформації, коли саме росіяни здатні запустити Калібри, варто заздалегідь підготуватися та в жодному разі не ігнорувати сигнали повітряної тривоги. Зараз на Чорному морі триває штормова погода, проте це не стане на перешкоді ракетоносієві, який може здійснювати пуски навіть в несприятливих умовах.

Нагадаємо, увечері 27 листопада президент України Володимир Зеленський звернувся до громадян з попередженням про підготовку до нових обстрілів. Він вважає, що тиждень, який розпочався, буде не менш складним, ніж попередній.

Як підготуватися до ракетної атаки

Окупанти здатні завдати чергового удару будь-коли, тож не завадить заздалегідь підготуватися до чергових атак по енергетичній інфраструктурі, щоб без сильних незручностей пережити тимчасовий блекаут. Звісно, перше, про що потрібно подбати, це підготовка стратегічних запасів. Виділіть частину комори для заповнення питною і технічною водою, продуктами харчування, які довго не псуються.

Друге – подбайте про тепло, оскільки разом зі світлом може зникнути теплопостачання. Зберіть якомога більше ковдр та зимового одягу, який захистить від пониження температури. Зберегти тепло в оселі можна за допомогою профілактичних заходів, наприклад, заклеювання вікон та щілин, через які проникає повітря, зменшення витоку тепла через вентиляцію та вхідні двері.

За можливості, купіть генератор навіть малої потужності, який здатен хоча б підтримувати електропостачання у квартирі. Не забудьте запастися паливом для автомобіля. Наступне – оновіть свою аптечку: важливо мати запас медикаментів на всі випадки життя чи хоча б для найбільш можливих проблем зі здоров’ям.

Рекомендуємо придбати радіоприймач на батарейках, який в умовах відсутності світла буде транслювати важливу інформацію. І, звісно, зарядіть пристрої та альтернативні джерела енергії: йдеться про мобільні телефони, павербанки та ліхтарі. Краще почати підготовку якомога швидше, щоб ракетні обстріли та відсутність електроенергії не застали вас зненацька.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Кличко припустив, коли припиняться відключення світла в Києві. Також ми повідомляли, що екстрені відключення світла діють у чотирьох областях.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.