Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Графіки не порадують: українців попередили про масштабні відключення світла

Світло планують вимикати по всій Україні, щоб максимально розвантажити мережу

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Графіки відключень оновилися: де не буде світла

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Стало відомо, яким чином будуть обмежувати електропостачання в Україні у середу, 23 листопада. Екстрених відключень станом на ранок не планується, проте функціонують графіки.

Про це повідомила пресслужба Укренерго у Telegram.

Графіки погодинних відключень застосовуватимуть протягом доби з 00:00 до 24:00 у всіх регіонах України. Ця необхідність є вимушеною – як наслідок неодноразових ракетних атак російських окупантів на енергетичні об’єкти. Фахівцям потрібно розподіляти навантаження, щоб мати змогу відремонтувати певний відрізок. Щоб це зробити, потрібно його знеструмити.

На сайті Yasno опубліковані оновлені графіки відключень, які допоможуть мешканцям столиці дізнатися про наближення обмежень. Необов’язково знати свою групу і шукати номер будинку у чергах. Достатньо ввести адресу українською мовою у відповідне поле та ознайомитися з результатом.

Згідно з розкладом, світло киянам вимикатимуть в середньому на 8-12 годин. Звісно, не за один раз, а почергово з проміжками по 3-4 години. Також варто пам’ятати, що у графіках можуть бути розбіжності з реальним станом речей: опубліковані черги не означають, що електроенергії не буде протягом усіх часових проміжків. Інтервали обмежень теж можуть не збігатися: якщо настала ваша черга, але електрика досі є, посуньте інтервал на 30-40 хвилин вперед.

Також графіки стабілізаційних відключень електроенергії можна переглянути на сайті ДТЕК "Київські електромережі", а мешканцям регіонів потрібно відвідати сайти своїх обленерго.

Де знайти світло поза домом

У випадках екстрених відключень світло може зникати дуже часто і на великі часові проміжки. На такі випадки по всій території України функціонують Пункти Незламності – місця, обладнані необхідними ресурсами: електроенергією, генераторами, опаленням, мобільним зв’язком, мережею Інтернет, теплими речами, водою, медикаментами тощо. Ви можете знайти відкритий ПН поблизу себе на офіційному сайті nezlamnist.gov.ua.

Як раніше уточнив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький, російські окупанти масованими ракетними ударами пошкодили майже всі теплоелектростанції та великі гідроелектростанції у державі. Плюс ми втратили контроль над важливими об’єктами (Запорізька АЕС, Луганська ТЕС, Вуглегірська ТЕС, Запорізька ТЕС і Каховська ГЕС), що суттєво зменшило генерувальні потужності.

Тож не дивно, що в Україні наразі постійний дефіцит електроенергії, через який доводиться вдаватися до планових відключень світла. Передбачається, що в такому режимі громадянам доведеться жити до закінчення зимових холодів. Але якщо пошкоджень енергетичної інфраструктури більше не буде, то можна буде відмовитися від обмежень і графіків.

Раніше сайт Pro Гроші писав, де українці можуть перечекати блекаут зі світлом, теплом і зв’язком. Також ми повідомляли, чи вдасться Росії одночасно "вимкнути" всю Україну.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.