Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Естонія готується до відключень електрики – до чого тут Росія

Прем'єр міністр країни розповіла, які держави ризикують залишитись без світла без РФ

Фото: Unsplash, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Усі країни готові до енергетичної агресії

Фото: Unsplash, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Естонія готується до можливих перебоїв з електрикою цієї зими через енергетичний шантаж Росії.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Зазначається, що такий сценарій можливий, якщо агресор захоче відключити від загальної енергосистеми країни Балтії.

"Ми також маємо бути готові до того, що росія може відключити Естонію, Латвію та Литву від своїх електромереж. Було б розумно бути готовим до можливих відключень електроенергії, включаючи державні органи, компанії та кожну людину", – сказала прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас.

У литовському операторі системи передачі електроенергії Litgrid заявили, що вони готові на випадок, якщо Росія відключить їм енергопостачання.

"Наш аналіз показує, що енергопостачання не буде нормуватися, серйозних збоїв не очікується", - запевнили у організації.

Обмеження цін на нафту

Через скандальні заяви Путіна про "часткову" мобілізацію та прямі погрози застосувати ядерну зброю, у Європі вирішили якомога швидше запровадити обмеження цін на російську нафту.

Джерела агентства Bloomberg розповідають, що ця ініціатива стане частиною нового пакету санкцій, однак план зіштовхнувся з багатьма перешкодами, оскільки у кожного члена ЄС свої енергетичні потреби, якими вони не готові поступатися.

Експерти вважають, що Єврокомісія та члени ЄС зустрінуться вже на цих вихідних, тому що узгодити потрібно ще безліч деталей та, власне, саму цінову стелю.

Раніше сайт Pro Гроші писав, на скільки Росії ще вистачить запасів нафти і газу і розповідали, яка країна має шанс заробити на продажі енергоресурсів цього року.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.