Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ескалація на Близькому Сході: що відбувається з цінами на нафту Brent і WTI

Вартість сировини зростає через побоювання ескалації на Близькому Сході та зниження ставки ФРС США

Фото: Unsplash

Зниження попиту в Китаї стримує ринок нафти

Фото: Unsplash

В понеділок, 23 вересня, ціни на нафту зросли через побоювання, що загострення конфлікту на Близькому Сході може скоротити пропозицію в регіоні. Також через очікування, що значне зниження процентної ставки в США минулого тижня підтримає попит.

Про це пише Reuters.


Ф'ючерси на нафту марки Brent на листопад виросли на 60 центів, або на 0,8%, до 75,09 доларів за барель на 04:15 за Гринвічем.

Ф'ючерси на нафту марки WTI за листопад виросли на 64 центи, або на 0,9%, до 71,64 долара.


Обидва контракти виросли на попередній сесії завдяки підтримці зниження процентної ставки в США та падіння пропозиції в США після урагану Франсін. Минулого тижня ціни на нафту зросли другий тиждень.

Що вплинуло на вартість сировини

Після пом’якшення економічних прогнозів найбільших споживачів у Сполучених Штатах і Китаї подальше зростання було обмежено.

"Геополітична напруженість на Близькому Сході різко підвищилася між Ізраїлем і Хезболлою, через що ціни на нафту можуть бути добре підтримані через ризики ширшого регіонального конфлікту", – сказав Єп Джун Ронг, ринковий стратег IG.

Він додав, що зростання цін було дещо більш помітним, що може свідчити про деякі застереження щодо реального впливу на постачання нафти, оскільки конфлікт на Близькому Сході тягнеться вже деякий час з незначними перебоями.

У неділю Хезболла, підтримуване Іраном угруповання, яке базується в Лівані, та Ізраїль обмінювалися сильним вогнем після того, як угруповання здійснило бомбардування, які були майже найінтенсивнішими за майже рік конфлікту.

Минулого тижня конфлікт різко загострився після вибуху тисяч рацій і пейджерів, якими користувалися члени Хезболли. Багато людей звинуватили Ізраїль у нападі, але він не підтвердив і не спростував звинувачення.

У примітці старший ринковий аналітик Phillip Nova, Пріянка Сачдева, сказала, що найбільший імпортер нафти Китаю стримує зростання, попри те, що обидва основні показники нафти зросли більш ніж на 4% минулого тижня на тлі зниження ставок у США.

"Попит на пальне все ще витає в повітрі", – сказала вона.

Вона додала, що зниження ставки в США викликало занепокоєння, що ФРС могла передбачити хворі ринки праці.

У середу, 18 вересня, Федеральна резервна система США знизила процентні ставки на піввідсоткового пункту, що стало більшим зниженням вартості запозичень, ніж багато хто очікував.

Хоча економічна активність і попит на енергію зазвичай збільшуються через зниження процентної ставки, аналітики та учасники ринку стурбовані тим, що центральний банк може побачити уповільнення ринку праці.

Раніше ми розповідали про те, як обмеження тіньового флоту Росії вплине на ринок нафти. Також ми писали про те, що у США знизили процентну ставку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.