Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Нові санкції США: як обмеження тіньового флоту Росії вплине на ринок нафти

США планують посилити санкції проти російської нафти, щоб послабити військові можливості Росії

Фото: Unsplash

Тіньовий флот Росії створено для обходу санкційних обмежень

Фото: Unsplash

Санкції щодо тіньового флоту Росії можуть посилитися найближчим часом. Таким чином Сполучені Штати планують обмежити фінансування армії країни-агресора.

Про це повідомляє OBOZ.ua.

Які обмеження планують впровадити США

За словами росЗМІ, інформацію про нові санкції проти російської нафти заявив заступник радника американського президента з нацбезпеки Даліп Сінгх.

"Я думаю, ми наближаємося до того, щоб говорити про набагато жорсткіший режим щодо як тіньового флоту, так і обсягів нафти, які Росія здатна постачати на ринок", – зазначив Сінгх.

Він заявив, що в короткостроковій перспективі (від 6 місяців до 3 років) санкції та інші інструменти можуть допомогти скоротити доходи Росії від продажу нафти. У Сполучених Штатах головною метою має бути переслідування вуглеводнів.

Крім того, Сінгх зазначив, що можна змінити зацікавленість країн, які виробляють деталі для військової техніки Росії, щоб зменшити її військові можливості. Він назвав такі країни:

  • Китай, який назвав найбільш жорстоким порушником санкційного режиму США;
  • Індія;
  • Туреччина;
  • Об'єднані Арабські Емірати.

Що відомо про тіньовий флот Росії

Країни G7 вже обмежили ціни на російську нафту у 60 доларів за барель і на нафтопродукти у 100 доларів за барель. Росія створила тіньовий флот з десятків суден для перевезення зрідженого природного газу, щоб уникнути обмежень. Ці танкери зареєстровані поза юрисдикцією країн, які запровадили обмеження, і належать невідомим власникам або організаціям, які приховують бенефіціарів. Понад 50 танкерів уже потрапили під санкції.

Раніше в The New York Times було опубліковано статтю про побоювання Сполучених Штатів посилити тиск на тіньовий флот Росії. Щоб посилити тиск на так званий тіньовий флот танкерів, який дозволяє Росії продавати нафту понад граничну ціну в 60 доларів за барель, Міністерство фінансів США нібито запропонувало штрафувати нафтові танкери, які допомагають Кремлю обходити санкції.

Однак економічні радники Білого дому стурбовані зростанням цін на нафту та зростанням цін на бензин у Сполучених Штатах, що може перешкодити кампанії Камали Харріс у виборах. Білий дім не погодився з пропозиціями, попри те, що чиновники казначейства представили оцінку, яка свідчить про те, що ризики не матимуть значного впливу на ринок нафти.

Раніше ми розповідали про те, що Китай збільшує експорт товарів подвійного призначення до Росії в обхід санкцій. Також ми писали про те, що експерт пояснив, яка санкція наблизить крах Росії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.