Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У США знизили процентну ставку: що відбувається з цінами на нафту Brent і WTI

Вартість сировини зросла після зниження процентної ставки Федеральною резервною системою США

Фото: Pexels

Зниження процентних ставок розглядають як ослаблення ринку праці США

Фото: Pexels

Федеральна резервна система США значно знизила процентну ставку, і в четвер, 19 вересня, ціни на нафту зросли. Однак зростання було обмежено занепокоєннями щодо глобального попиту.

Про це пише Reuters.


Листопадовий ф’ючерс на нафту марки Brent зріс на 36 центів, або 0,5%, до 74,01 долара за барель на 06:18 за Гринвічем.

Жовтневий ф’ючерс на нафту WTI зріс на 34 центи, або 0,3%, до 71,15 долара за барель.


Орієнтовні показники відновилися після падіння на початку азійських торгів.

Що вплинуло на вартість сировини

Центральний банк США знизив процентні ставки на піввідсоткового пункту в середу. Попри те, що зниження процентної ставки зазвичай підвищує економічну активність і попит на енергоносії, ринок також розглядає це як ознаку ослаблення ринку праці в США, що може призвести до уповільнення економіки.

"Хоча зниження на 50 базисних пунктів вказує на суворі економічні труднощі попереду, ведмежі інвестори залишилися незадоволені після того, як ФРС підвищила середньостроковий прогноз щодо ставок", – йдеться в записці аналітиків ANZ.

Слабкий попит китайської економіки, що сповільнюється, все ще впливає на ціни.

За даними статистичного бюро на вихідних, виробництво нафтопереробних заводів у Китаї сповільнилося на п’ятий місяць у серпні. Зростання промислового виробництва в Китаї минулого місяця також сповільнилося до мінімуму за 5 років, а роздрібні продажі та ціни на нове житло ще більше впали.

Ринки також спостерігали за подіями на Близькому Сході після того, як у середу вибухнули рації, які використовувалися ліванською збройною групою Хезболла, після аналогічних вибухів пейджерів напередодні.

Джерела безпеки повідомили, що відповідальність за напади несе ізраїльська розвідка Моссад. Однак ізраїльські офіційні особи не дали коментарів щодо нападів.

Аналітики Citi прогнозують, що несезонний дефіцит на нафтовому ринку в розмірі приблизно 0,4 мільйона барелів на день (б/д) підтримає ціни на нафту Brent в діапазоні від 70 до 75 доларів за барель протягом наступного кварталу. Однак вони стверджують, що це буде короткостроковим.

Citi повідомила в четвер, що все ще очікується відновлення слабкості цін у 2025 році, коли Brent підніметься до 60 доларів за барель, оскільки глобальні баланси нафти у 2025 році погіршаться в більшості сценаріїв.

Раніше ми розповідали про те, що ураган Франсін скоротив видобуток у США. Також ми писали про те, що Вашингтон потужно вдарив по експорту російської нафти.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.