Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

ДТЕК знову запровадив зміни: як відключатимуть світло у Києві 5 грудня

Відновлення енергетики України триває і досі, тому людей просять продовжувати економити електрику

Колаж: Pro Гроші

Ситуація зі світлом залишається складною

Колаж: Pro Гроші

У понеділок, 5 грудня, у Києві повернуться до графіків стабілізаційних відключень світла. Однак ситуація в енергосистемі лишається складною.

Про це пише ДТЕК.

"Просимо з розумінням поставитися до можливих відхилень, які можуть виникати для балансування енергосистеми. Робимо все можливе, щоб їх було якомога менше", – йдеться у повідомленні.

Перевірити відключення або ознайомитись з графіком можна за посиланням.

Ситуація зі світлом покращується

Раніше ми писали, що про позитивні зміни в українській енергетиці після ракетних ударів говорив і прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Так, під час засідання уряду 2 грудня він заявив, що в країні з'явилася можливість скорочувати час відключень світла та перейти до прогнозованих графіків.

За інформацією глави уряду, виробники електроенергії забезпечують 83% споживання. До всіх операторів системи розподілу – обленерго – доведені ліміти споживання по кожній області, які пріоритетно забезпечують живлення об’єктів критичної інфраструктури.

Він додав, що потреби інших споживачів – підприємств та житлового сектору – забезпечуються на 40-50%

"Відновлення триває, що дозволяє скорочувати час відключень, а також переходити до прогнозованих планових графіків", – зазначив Шмигаль.

Зазначимо, що зранку 4 грудня у ДТЕК повідомили, що у Києві розпочалися екстрені відключення світла.

У Києві можуть вимкнути опалення

За словами очільника столиці Віталія Кличка, вважаючи на кризу в енергетичній сфері не виключено, що після нових масових ракетних обстрілів повністю вийде з ладу електро- та водопостачання, а також водовідведення.

Тоді комунальники будуть змушені злити рідину з системи опалення міста, аби не допустити замерзання води у трубах. Це означає, що впродовж тривалого часу, аж до весни, киянам доведеться жити без опалення.

"Якщо протягом 24 годин за температури -5 зовнішньої не буде опалення і води, нам потрібно буде зливати системи опалення в Києві, бо це може призвести до пошкодження систем життєзабезпечення", – зауважив мер столиці.

Раніше сайт Pro Гроші розповідав, як обрати портативну електростанцію на випадок відключень електрики. Також ми пояснювали, чому в Україні нерівномірно вимикають світло.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.