Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Екстренні чи віялові? В Україні визначились, як відключатимуть світло деяким регіонам

Розповідаємо, яка ситуація зі світлом в Україні станом на неділю, 4 грудня

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Українцям продовжують вимикати світло

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Україна продовжує відновлювати свою енергосистему після масштабних ракетних обстрілів з боку Росії, які сталися ще 23 листопада. Тому зранку 4 грудня у низці областей знову запровадили аварійні відключення електроенергії.

Сайт Pro Гроші розповідає, у яких регіонах наразі діють екстрені відключення світла.

Київ і область

За інформацією пресслужби ДТЕК, екстрені відключення світла у Києві та області діють від самого ранку. Складені раніше графіки стабілізаційних відключень не діють.

"Енергетики ДТЕК разом із фахівцями НЕК "Укренерго", іншими екстреними службами та органами державної влади роблять все можливе для якнайшвидшої стабілізації ситуації", — йдеться у повідомленні.

"Наша бригада замінила пів кілометра ізольованого дроту. Раніше для голого неізольованого дроту будь-яка гілка могла стати фатальною та призвести до відсутності світла. Повісили гачки, замінили ізолятори, розчистили гілки", — звітують в ДТЕК.

Дніпропетровська область

У регіоні діють екстрені відключення світла. Від раніше встановлених графіків аварійних відключень відмовились через критичну ситуацію у регіоні, зазначають у ДТЕК "Дніпровські електромережі".

Жителів області просять знизити споживання електроенергії. Зокрема, бізнесменам пропонують обмежити використання електрики для освітлення фасадів офісів, ресторанів і торгових центрів.

Черкаська область

За інформацією місцевої ОВА, на території області діє жовтий графік відключень. Це означає, що жителям регіону відключатимуть світло у дві черги:

І черга:

  • 03:00-06:00
  • 09:00-12:00
  • 15:00-18:00
  • 21:00-24:00

II черга:

  • 00:00-03:00
  • 06:00-09:00
  • 12:00-15:00
  • 18:00-21:00

Рівненська область

Тут діють нічні обмеження у постачанні електроенергії. Усе через те, що нічні ліміти – суттєво менші за денні. Крім цього, людям повідомили, що у разі потреби у регіоні будуть застосовуватись екстрені вимкнення електропостачання.

Івано-Франківська область

Нічний ліміт доведено до 242 МВт, а денний(з 06:00 до 24:00) – до 330 МВт. Світло вимикатимуть у 4 черги. До того ж відключення/включення світла може відбуватися із затримкою до 10-15 хвилин.

Як дізнатись кожному, коли вимикатимуть світло

Дізнатись графіки відключення електроенергії для кожного міста можна на сайті компанії, що обслуговує конкретний регіон:

Раніше сайт Pro Гроші писав, скільки часу знадобиться Україні для того, аби повернутися до планових відключень світла. Також ми розповідали, які зміни можуть відбутися на окупованих росіянами територіях.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.