Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

ДТЕК відключено від енергосистеми України – що відбувається

У п'ятницю, 16 грудня, Росія знову здійснила масований обстріл по всій території України

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Підприємство ДТЕКу постраждало внаслідок російського терору

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Після російських ракетних обстрілів у п'ятницю, 16 грудня, енергетичне підприємство ДТЕК від'єдналося від енергосистеми.

Про це йдеться на сайті компанії.

Під час чергової ракетної атаки було пошкоджено підприємство "ДТЕК Енерго", яке російська армія вже неодноразово обстрілювала.

"Внаслідок російського обстрілу було пошкоджено обладнання, через це підприємство було вимушене відключитися від енергосистеми", – йдеться у повідомленні.

В Укренерго оголосили надзвичайну ситуацію

Через російські ракетні обстріли, 16 грудня, українська об’єднана енергетична система втратила понад 50% споживання, тому довелося оголосити надзвичайну ситуацію у державі. По всій території України запроваджено аварійні відключення електроенергії.

Директор "Центру досліджень енергетики" Олександр Харченко в коментарі виданню "Бабель" зазначив, що наразі немає можливості забезпечити електрикою більш як 50% споживачів країни (включно з критичною інфраструктурою). Тобто відбулася втрата можливості виробляти та транспортувати енергію більше вказаного показника. Саме це означає настання надзвичайної ситуації в енергетиці.

Українцям варто підготуватися до аварійних відключень електроенергії, оскільки без цього кроку забезпечити живлення для критичних об'єктів по всій території держави буде неможливо.

Деякі регіони залишились без води після ракетного обстрілу

У столиці виникли серйозні проблеми з водопостачанням через ракетну атаку росіян. Перебої фіксують майже у всіх районах міста. У Дніпрі також частково спостерігаються проблеми з водопостачанням. Мешканців попереджають про можливі перебої, тож закликають зробити запаси питної води та їжі, зарядити електронні прилади (якщо є світло) та наповнити термоси окропом.

Раніше ми розповідали про наслідки російських ракетних обстрілів у п'ятницю, 16 грудня. Також ми писали, якими будуть наслідки влучання ракет в енергооб'єкти країни. Більше про наслідки ракетних ударів читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.