Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Індії знайшли виправдання: чому країна продовжує купувати нафту РФ

Ця країна наразі — третій найбільший імпортер нафти у світі й традиційний союзник Росії

Колаж: Pro Гроші

РФ хоче обійти обмеження цін на нафту

Колаж: Pro Гроші

Індія продовжить купувати російську нафту. Все тому, що це вигідно для країни. Нафтопереробні заводи скуповують нафту РФ зі знижками.

Про це повідомив міністр закордонних справ Індії Субрахманьям Джайшанкар, пише Reuters.

Індія стала найбільшим покупцем нафти в Росії після Китаю.

"Індія третій найбільший імпортер нафти у світі й традиційний союзник Росії, який прямо не засудив те, що Росія називає своєю "спеціальною військовою операцією в Україні"", — пише агентство.

"Наше основне зобов'язання — забезпечити індійському споживачеві якнайкращий доступ на найбільш вигідних умовах до міжнародних (нафтових і газових) ринків. У цьому відношенні ми бачимо, що відносини між Індією та Росією працюють на користь. Тому, якщо це спрацює на мою користь, я б продовжував це робити", — сказав Джайшанкар.

Як Путін хоче обійти обмеження цін на нафту

Останнім часом все більше обговорюється питання обмеження цін на російську нафту. Запровадити його хочуть країни Великої сімки. Механізм передбачає встановлення цінової стелі на російську сировину, щоб агресор не міг спекулювати цінами та створювати енергокризу.Що відбувається з цінами?

За даними профільного видання Trading Economics, нафтові ринки опинилися під тиском ще з червня 2022 року. Падати вони почали на тлі посилення грошово-кредитної політики багатьох найбільших центробанків.

Це викликає побоювання в учасників ринку з приводу рецесії у світовій економіці й послаблення попиту на "чорне золото".

Також по цінах б’є постійне зростання курсу долара, і тепер ф’ючерси на нафту можуть вперше продемонструвати квартальний спад із першого кварталу 2020 року.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що у світі залишилось не так багато нафти і запасів вистачить усього на кілька десятків років. Ми також розповідали, чому на важливому російському проєкті "Сахалін-1" повністю зупинився видобуток "чорного золота".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.