Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ціни на нафту знижуються – у чому причина

Ціна на нафту падає через силу долара, фокус зосереджений на даних про робочі місця в США

Фото: Unsplash; Колаж: Pro Гроші

Ціни на нафту впали на 25 центів

Фото: Unsplash; Колаж: Pro Гроші

Ф’ючерси на нафту знизилися в п’ятницю на тлі зміцнення долара. Це сталося перед опублікуванням ключових даних про робочі місця в США, хоча контрольні показники були спрямовані до тижневого зростання через рух ОПЕК+ щодо скорочення видобутку.

Про це пише Reuters.

Так, ф'ючерси на нафту Brent впали на 25 центів, або 0,26%, до 94,17 долара за барель – станом на на 09:49 за Києвом.

Ф'ючерси на нафту марки WTI впали на 25 центів до 88,20 долара за барель, після того як раніше досягли 89,37 долара за барель, що є найвищим показником з 14 вересня.

"Зміцнення долара додало тиску на ціни на нафту на тлі заяв Федеральної резервної системи, які сигналізували про подальше агресивне посилення політики", – пише видання.

Губернатор ФРС Ліза Кук, президент ФРС Чикаго Чарльз Еванс і президент ФРС Міннеаполіса Ніл Кашкарі підкреслили, що боротьба з інфляцією триває, і вони не готові змінити курс.

"Витік нафти в Азії знижується, що не так вже й незвичайно після значного підйому на вихідних, особливо на тлі зростання врожайності в США та зміцнення долара, що забезпечує низхідний потік і викликає деяку фіксацію прибутку перед вихідними та до несільськогосподарської діяльності", – сказав керуючий партнер SPI Asset Management Стівен Іннес.

Однак обидва контрольні показники мали тижневий приріст, що підживлювалося оголошенням групи виробників ОПЕК+ про скорочення видобутку.

Скорочення від Організації країн-експортерів нафти та її союзників, зокрема Росії, є найбільшим з 2020 року та відбувається перед ембарго Європейського Союзу на російську нафту. Це рішення призведе до скорочення поставок на і без того обмеженому ринку, посиливши інфляцію, пише Reuters.

Раніше ми писали, що цієї зими Європі, ймовірно, вистачить палива для виробництва електроенергії, щоб компенсувати постачання з Росії. Для наступної зими ЄС зможе імпортувати на 40% більше СПГ, ніж тогоріч, а влітку зможе збільшити закупівлі на 14%.

Цих поставок буде достатньо, щоб покрити повну зупинку російських поставок з 1 жовтня.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.