Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ціни на нафту можуть ще більше знизитись: МВФ дав прогноз

Міжнародний валютний фонд оприлюднив свою жовтневу доповідь щодо світової економіки

Фото: Unsplash; Колаж: Pro Гроші

У 2023 році ціни на нафту можуть суттєво знизитись

Фото: Unsplash; Колаж: Pro Гроші

Міжнародний валютний фонд знизив прогноз середньої ціни на нафту у світі на 2022 рік.

Про це йдеться у жовтневій доповіді організації, пише enkorr.

Так, згідно з прогнозом, ціни на нафту впадуть до 98,2 долара за барель з липневих 103,88 долара і МВФ очікує їхнє зниження до 76,3 долара за барель до 2025 року.

На 2023 рік прогноз середньої ціни на нафту також знижено – до 85,52 долара за барель з 91,07 долара, які очікувалися в липні. Однак, у МВФ вважають, що ціни на енергоносії у світі залишаються підвищеними.

"Ф'ючерсні ринки вказують на те, що нафтові ціни 2022 року зростуть на 41,4%, до 98,2 долара за барель у середньому, але в наступні роки впадуть – до 76,3 долара 2025 року", – йдеться у доповіді Міжнародного валютного фонду.

Водночас експерти фонду зазначають, що санкції й потенційна відповідь на них від Російської Федерації посилили невизначеність, і прогнози цін на нафту можуть переглянути.

Чому ціни на нафту знижуються

Минулої п'ятниці ф’ючерси на нафту знизилися на тлі зміцнення долара. Це сталося перед опублікуванням ключових даних про робочі місця в США, хоча контрольні показники були спрямовані до тижневого зростання через рух ОПЕК+ щодо скорочення видобутку.

Зміцнення долара додало тиску на ціни на нафту на тлі заяв Федеральної резервної системи, які сигналізували про подальше агресивне посилення політики.

Раніше ми також писали, що цієї зими Європі, ймовірно, вистачить палива для виробництва електроенергії, щоб компенсувати постачання з Росії. Для наступної зими ЄС зможе імпортувати на 40% більше СПГ, ніж тогоріч, а влітку зможе збільшити закупівлі на 14%.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.