Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Вперше з 2020 року: ціни на нафту можуть завершити падінням цілий квартал

Аналітики розповіли, що б'є по ринку нафти вже четвертий місяць поспіль

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Нафта може завершити падінням черговий місяць

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Нафта продовжує дешевшати і ф’ючерси на біржі можуть завершити четвертий місяць поспіль падінням.

Про це свідчать дані торгів у п'ятницю на лондонській біржі ICE Futures.

Станом на першу половину дня 30 вересня, вартість листопадових ф'ючерсів на нафту марки Brent склала 87,93 долар за барель, що на 0,56 дол. менше, ніж напередодні.

Трохи здешевшала і американська нафта марки WTI, на торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) вартість листопадових ф’ючерсів склала 80,82 долара за баррель, що на 0,41 дол. (0,5%) нижче за підсумки попередньої сесії.

Що відбувається з цінами?

За даними профільного видання Trading Economics, нафтові ринки опинилися під тиском ще з червня 2022 року, падати вони почали на тлі посилення грошово-кредитної політики багатьох найбільших центробанків.

Це викликає побоювання у учасників ринку з приводу рецесії у світовій економіці і послаблення попиту на "чорне золото".

Також по цінах б’є постійне зростання курсу долара і тепер ф’ючерси на нафту можуть продемонструвати вперше квартальний спад із першого кварталу 2020 року.

Зазначається, що увага ринку прикута до майбутнього засідання ОПЕК+, яке відбудеться вже 5 жовтня. Не виключено, що на ньому ухвалять рішення про скорочення видобутку нафти на тлі рекордного падіння цін на неї.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що у світі залишилось не так багато нафти і запасів вистачить усього на кілька десятків років. Ми також розповідали, чому на важливому російському проєкті "Сахалін-1" повністю зупинився видобуток "чорного золота".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.