Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Абсолютна темрява? Яка ситуація зі світлом у західних областях

Без електропостачання залишилася більша частина України

Колаж: Pro Гроші

В яких областях України немає електропостачання

Колаж: Pro Гроші

23 листопада російські окупанти здійснили черговий масовий ракетний обстріл території України. Внаслідок пошкоджень деяких інфраструктурних об'єктів залишається критичною ситуація з електропостачанням.

Сайт Pro Гроші розповідає, в яких областях немає електрики через пошкодження мережі.

Наразі не можна виділити жодну частину України, де би ситуація з електрикою була стабільною. Майже у всіх областях здійснюють екстрені відключення, які будуть продовжуватися протягом цієї доби. У кількох регіонах потроху стабілізують роботу системи, а споживачі поступово отримують доступ до електроенергії.

Сильно постраждала Львівська область. За інформацією мера міста Андрія Садового, в енергопідстанцію влучили дві ракети, через що весь регіон повністю залишився без електрики. Немає водопостачання та спостерігаються проблеми з доступом до Інтернету.

По Вінницькій та Полтавській областях також завдано удари, постраждали об'єкти критичної інфраструктури. Там частково відсутнє світло.

Енергетична мережа постраждала у Хмельницькій області. Більша частина регіону не підключена до загальної мережі.

У Чернівецькій області деякі громади відключили від споживання. Голова Чернівецької обласної військової адміністрації заспокоює буковинців та обіцяє, що невдовзі стабілізаційні роботи завершаться, а люди отримають світло.

В Івано-Франківській області не спостерігається екстрених відключень. Місцеві мешканці наразі користуються електроенергію згідно планових графіків.

Одеська область не може похвалитися такою ситуацією: весь регіон абсолютно без електрики.

Північно-західні області також майже не постраждали від масового ракетного обстрілу. У регіонах не зафіксовані екстрені відключення.

Що зі світлом у Центральній та Східній Україні

Найгірша ситуація у Київській, Харківській, Чернігівській, Сумській областях. Більша частина цих територій перебуває у темряві. Невідомо, коли енергетики зможуть повернути споживачам електрику. Також повністю зупинене водопостачання. Водночас у цих регіонах функціонують так звані Пункти Незламності, де за допомогою генераторів доступне світло, тепло, вода та інші необхідні речі.

Кривий Ріг у Дніпропетровській області повністю знеструмлений. Щоб виправити ситуацію, запроваджено план роботи за повної відсутності електроенергії. Зокрема, більшість об'єктів інфраструктури підключено до генераторів.

Нагадаємо, як результат масованого обстрілу, більша частина Молдови теж знеструмлена. Президентка Мая Санду на сторінці у Facebook прокоментувала, що Росія залишила її країну в темряві та холоді, бо хоче тримати людей у бідності та підкорених. Проте очільниця Молдови заявила, що наразі енергетики працюють над відновлення енергопостачання.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що відбувається на атомній станції після обстрілів. Також ми повідомляли, що у Молдові почалися масові відключення світла після обстрілів РФ.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.