Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У Молдові почалися масові відключення світла після обстрілів РФ

Частина населених пунктів країни залишилася без електропостачання 23 листопада

Фото: ДСНС. Колаж: Pro Гроші

Фото: ДСНС. Колаж: Pro Гроші

У Молдові масові відключення електроенергії внаслідок ракетних ударів РФ по Україні.

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр, міністр інфраструктури та регіонального розвитку Молдови Андрій Спину.

Як відреагувала Молдова на обстріли з боку Росії

Президентка Молдови Мая Санду повідомила на своїй сторінці в Facebook, що Росія залишила її країну без світла.

"Ми не можемо довіряти режиму, який залишає нас у темряві та холоді, який навмисно вбиває людей заради простого бажання тримати інших людей бідними та смиренними. Як би важко не було зараз, наш єдиний шлях, майбутній шлях Республіки Молдова, має залишатися до вільного світу", – написала президентка.

Вона запевняє, що державні установи працюють над відновленням енергопостачання.

Наслідки ракетних ударів 23 листопада

Ситуація у Києві

За інформацією мера столиці Віталія Кличка, зафіксовано кілька вибухів у різних районах. Від хвилі в будинках повилітали вікна. Енергетики вимушено вдалися до екстрених відключень електроенергії. Також повідомляють про відсутність води по всьому місту, проблеми зі зв'язком та Інтернетом. Пізніше Віталій Кличко повідомив, що ракета влучила в інфраструктурний об'єкт.

Також відомо про попадання у цивільні автомобілі та двоповерхову будівлю. Пресслужба КМВА написала про трьох загиблих і шістьох поранених внаслідок цієї атаки. На місцях працює поліція і швидка допомога, рятувальники допомагають подолати наслідки ворожих обстрілів

Ситуація по Україні

У Львівські області зафіксовано два прильоти на електропідстанцією. Мер міста Андрій Садовий повідомив, що вся область знеструмлена.

Частково без електропостачання залишилися Запоріжжя, Харків, Кривий Ріг, Суми, Рівне, Полтава, Тернопіль, Чернівці та майже вся Молдова. Одеська та Чернігівська області також повністю без світла.

Повідомлялося, що кілька вибухів пролунало у Вінницькій області, місті Ладижин. Там розташована теплова електростанція. Наразі немає підтвердженої інформації, чи були влучання в об’єкт.

Також відомо, що Південноукраїнську АЕС аварійно зупинено через падіння напруги в мережі. Це сталося внаслідок відсутності споживачів. Зрозуміло, що споживачів немає через пошкоджені магістралі. В аварійний режим переведено Рівненську АЕС.

Укренерго на добу задіяла аварійні відключення електропостачання у всіх регіонах України.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Європарламент визнав Росію державою-спонсором тероризму. Також ми розповідали, що після ракетних обстрілів ЗАЕС перейшла в режим повного блекауту.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.